Bomenkap Schouw in voorbereiding op reconstructie kruising N247

Algemeen
Het kruispunt bij het Schouw gaat op de schop.
Het kruispunt bij het Schouw gaat op de schop. (Foto: archief )

WATERLAND/AMSTERDAM - Deze week wordt gestart met de bomenkap op Het schouw. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden van de reconstructie van het kruispunt op de N247. 

De reconstructie is onderdeel van het project N247 bereikbaar Waterland. De provincie wil voor elk type vervoer een eigen baan creëren, kruispunten verbeteren en het OV toegankelijker maken. De reconstructie is hard nodig omdat het verkeer in de regio steeds meer onder druk komt te staan. De provincie Noord-Holland wil de doorstroming, bereikbaarheid en de veiligheid van deze weg verbeteren. 

Onderdoorgang N247

Tevens wordt momenteel een vervolgstudie gedaan naar de onderdoorgang N247. In de regio Waterland leeft al jaren de wens om het doorgaande verkeer op de provinciale weg N247 ondergronds het dorpshart te laten passeren. Met de vervolgstudie moet onder andere duidelijk worden hoeveel ruimte een onderdoorgang in gaat nemen, wat de gevolgen voor het verkeer zijn en wat de kosten voor aanleg en onderhoud zullen zijn.