Advertorial

Amsterdam verkent mogelijkheden windenergie

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Amsterdam bouwt aan een schone en duurzame stad. Windenergie is daar een onderdeel van. De energiecoöperaties Amsterdam Wind en NDSM Energie zijn daarom de mogelijkheden aan het verkennen voor het realiseren van windenergie in het gebied van de Noorder IJplas en het Cornelis Douwesterrein.

Om een windmolen te kunnen plaatsen, moet uitgebreid onderzoek worden gedaan naar effecten op omgeving, natuur en gezondheid. Voor het gebied Noorder IJplas en Cornelis Douwesterrein is daarom een concept Notitie Reikwijdte Detailniveau (NRD) opgesteld door de initiatiefnemers.  Hierin staat beschreven welke effecten op natuur en milieu onderzocht worden in de milieueffectrapportage. Dit concept NRD is ter inzage gelegd. Iedereen kan deze tot 10 februari inzien en hierop reageren.

Is er iets over het hoofd gezien? Deelt u dit dan met ons. De inbreng van bewoners wordt meegenomen in het advies dat de Gemeente Amsterdam aan de initiatiefnemers zal geven. Kijk op www.amsterdam-wind.nl/noorder-ij-plas voor meer informatie. U kunt het concept NRD Windturbines Noorder IJplas en Cornelis Douwesterrein inzien via de website www.amsterdam.nl/havenstad of op de locaties vermeld op de website. De gemeente Amsterdam organiseert een online bijeenkomst over het concept NRD op 20 december van 19.00 uur tot 20.00 uur. Hier wordt uitgelegd wat een NRD precies is en hoe u hier op kunt reageren. Meld u aan op www.amsterdam.nl/windenergie.