In plaats van een informatieflyer is een tekening gemaakt van alle activiteiten die bewoners in het nieuwe buurthuis kunnen doen.
In plaats van een informatieflyer is een tekening gemaakt van alle activiteiten die bewoners in het nieuwe buurthuis kunnen doen. (Afbeelding: Johan de Rooij en Mas Hab)

Feestelijke opening Buurthuis van der Pek

Algemeen

Omdat Buurthuis van der Pek echt van de buurt is, hebben de architect en projectleiders voor de verbouwing goed geluisterd naar de wensen en behoeften van het bestuur en de vrijwilligers van het buurthuis. Zij weten tenslotte het beste wat er nodig is om het gebouw optimaal te kunnen gebruiken. In het nieuwe gebouw is daarom bijvoorbeeld gebruik gemaakt van verplaatsbare wanden, waarmee zij meerdere afgesloten ruimtes kunnen maken. Zo kunnen zij voortaan meerdere activiteiten tegelijkertijd organiseren. Het buurthuis heeft ook een grote nieuwe keuken met moderne apparatuur. Daar kunnen niet alleen buurtmaaltijden worden bereid, maar ook kooklessen plaatsvinden. De komende tijd zullen hier ook workshops worden gegeven met koken op een keramische kookplaat, zodat buurtbewoners uit sociale huurwoningen zich kunnen voorbereiden op de overgang naar elektrisch koken. 

NOORD - Na een grondige verbouwing werd Buurthuis van der Pek afgelopen donderdag feestelijk heropend. Het buurthuis is al jaren een belangrijke plek voor de buurt, waar alle bewoners terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, te helpen, nieuwe dingen te leren, of ondersteuning en hulp te vinden. Na de verbouwing heeft het buurthuis een meer open karakter gekregen en kunnen er meer activiteiten plaatsvinden. 

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk was donderdag aanwezig om Buurthuis van der Pek officieel te heropenen. Na een korte toespraak trok zij een groot doek van de gevel, waarop alle namen van de vrijwilligers zichtbaar werden. Deze zijn als dank voor al hun inzet op de muur van het nieuwe buurthuis bevestigd. Lagendijk: “De bewoners van de Van der Pekbuurt verdienen dit nieuwe buurthuis echt. Ik ben trots op alle vrijwilligers die hier zoveel mooie dingen organiseren voor de buurt. Vroeger had het buurthuis nog een vrij gesloten uitstraling. Daarom is het fijn dat het gebouw nu zo’n groot raam heeft. Dit zorgt niet alleen voor meer lichtinval, maar staat ook symbool voor de open verbinding met de buurt. Iedereen is hier welkom.”

Activiteiten

Er gebeurt ontzettend veel in Buurthuis van der Pek, van kooklessen tot breiclubs, en van taalles en computerles tot gezellige mannenavonden. Omdat er in de buurt ook mensen wonen die moeite hebben met lezen en schrijven, is in plaats van een informatieflyer een tekening gemaakt van alle activiteiten die bewoners in het nieuwe buurthuis kunnen doen. Deze is gemaakt door Johan de Rooij en cartoonist Mas Hab. Johan de Rooij is de zoon van Jos de Rooij, die zich jarenlang als een van de belangrijke sleutelfiguren in de buurt heeft ingezet voor het succes van Buurthuis van der Pek.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vijftig tinten groen in Noord no. 19 Algemeen 1 dec, 07:06
Afbeelding
BuitenMarkt op NoordOogst Algemeen 30 nov, 15:26
Afbeelding
Column Stadsdeelbestuur Algemeen 30 nov, 08:19
Afbeelding
Toekomst Vliegenbos: weg met tennisclub? Algemeen 29 nov, 18:26
Afbeelding
Motie: met bewoners overleggen over windmolens Algemeen 29 nov, 16:19
Afbeelding
Parkeertarief in Noord de hoogte in Algemeen 29 nov, 14:17
Afbeelding
Nieuw systeem sociale huur per januari 2023: zo werkt het Huis 29 nov, 11:51
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Restaurant Helling 7 wint Entree Award Algemeen 29 nov, 09:04
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Decembereditie Twiskemolenloop staat voor de deur Algemeen 28 nov, 12:25
Afbeelding
Koploper s.v. Kadoelen sleept in blessuretijd punt uit het vuur bij De Meer Algemeen 28 nov, 12:22
Afbeelding
Beste doortrapper in Noord Algemeen 28 nov, 11:50
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief