Unieke samenwerking tennisclubs

Algemeen
Fietsend van het ene naar het andere tenniscomplex.
Fietsend van het ene naar het andere tenniscomplex. (Foto: Aangeleverd)

NOORD - De aankondigingsposter van de allereerste editie van het Happen Trappen Tennis Toernooi in Amsterdam-Noord beloofde al veel goeds: centraal op de poster een fiets met als ene wiel een tennisbal en als andere wiel een bitterbal. Dat waren dan ook meteen de drie hoofdingrediënten van het toernooi: tennissen op de drie sportparken, tussen de wedstrijden door een fietstocht door Amsterdam-Noord en bitterballen happen op de borrel.

Het toernooi markeerde een unieke samenwerking tussen de drie tennisverenigingen van Amsterdam-Noord: ATC Kadoelen, TC Elzenhagen en TOB. Het idee voor een gezamenlijk tennistoernooi met fietstocht keken organisatoren Annelies van Wouden en Carola Koppedraaijer van Kadoelen af bij een vereniging uit Assendelft. “We zagen allemaal mensen na een puzzeltocht op de fiets het tennispark betreden. Gôh wat leuk, dachten we, dat kan ook in Amsterdam-Noord”, vertelt Van Wouden. Ook TOB en Elzenhagen bleken enthousiast, met Karin Kwant (TOB) en Harm Oosterhuis (Elzenhagen) als drijvende krachten.

Zo gebeurde het dat liefst 64 deelnemers (32 koppels) zich op de vroege ochtend van 3 april waagden aan een tennistoernooi verspreid over de drie sportparken. Even belangrijk bleek dus de fietspuzzeltocht, die de deelnemers van het ene sportpark naar het volgende sportpark begeleidde. Wie zich nog afvroeg wat die dames met tennisrackets op de rug aan het zoeken waren in de struiken bij het sluisje van Brug 2311 op het Vikingpad: zij namen het verschil in de waterhoogtes op (het goede antwoord was 15 centimeter). 

Op het tennispark van TC Elzenhagen werden, voorafgaand aan de tweede serie wedstrijden, de eerste pacten en verbonden gesloten. Deelnemers fietsen een stuk van de route terug om tóch nog een gemist antwoord te vinden en latere winnaar Kees Lamers (TOB) verkocht zijn inschatting op een vraag over een aantal lantaarnpalen in het Vliegenbos voor een biertje. 

Na een heerlijke lunch met een uitstekende broccolisoep werd de derde tennisronde afgewerkt bij Kadoelen en TOB. Bij de laatste club, in Tuindorp Oostzaan, werd onder het genot van een biertje en een bitterballetje de prijsuitreiking verricht. De conclusie van spreekstalmeester Karin Kwant: het weer gaf ons de vier jaargetijden, maar de eerste editie van het Happen Trappen Tennis Toernooi was een daverend succes. “Voor herhaling vatbaar!”, aldus het organisatiecomité. Vanaf dat moment was de enige goede service op het tennispark die van Gerard Lippens, achter de biertap.

Uitslag: 1. Kees Lamers/Thijs Post (TOB), 2. Esther Bos/Han Geluk (Kadoelen), 3. Gert-Jan Willemse/Tonny de Rover (TOB).