De Johan Cruijff ArenA.
De Johan Cruijff ArenA. (Foto: Unsplash)

Clusius College bezoekt de ArenA

Algemeen

NOORD - Nu de mogelijkheid er weer is vinden op het Clusius College in Amsterdam-Noord veel buitenschoolse activiteiten plaats. Een van die activiteiten was het lang uitgestelde bezoek aan de ArenA. Vrijdag 8 april was het eindelijk zover, klas 3 mocht op bezoek bij Ajax voor een Fair Play Workshop. 

Deze activiteit stond al twee keer op de planning, maar kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. De Ajax beleving begon vroeg in de ochtend op het schoolplein waar er een groepsfoto werd gemaakt en de Ajax spelersbussen klaar stonden om naar de Johan Cruijff ArenA te gaan. In het stadion werd de groep welkom geheten door Bart Logchies (Hoofd Docent - Ajax Coaching Academy).

Zoals het een Ajax-trainer betaamt sprak Logchies de groep op een Amsterdams directe wijze toe waarbij de Ajax kernwaarden naar voren kwamen. De meeste leerlingen waren aandachtig aan het luisteren, maar een enkeling koos ervoor om op zijn mobieltje te zitten. Uiteraard viel dit op en werd het de desbetreffende jongen duidelijk gemaakt dat dit niet bij sport past. ‘Als je bij Ajax zou zitten zou je geen basisplaats kunnen verwachten en speelminuten zou je al helemaal op je buik kunnen schrijven’ gaf Logchies aan. Het mobieltje verdween direct in de broekzak.

Na het praatje van Logchies werd de groep in tweeën gedeeld. De ene groep kreeg onder leiding van drie jeugdtrainers een voetbalclinic, waar ook de docenten hun voetbalkunsten mochten laten zien. De andere groep kreeg een workshop over gelijkheid en discriminatie en een stadiontour. Bij de workshop lag de focus met name op het feit dat je respect moet hebben voor iedereen, maar je eigen mening ook heel belangrijk is en dat iedereen gelijk is en ook zo behandeld dient te worden. Dit allemaal ongeacht afkomst, uiterlijk, geloof of geaardheid. Bij de stadiontour kregen de leerlingen alle highlights van de Johan Cruijff ArenA te zien. Kleedkamers, persruimte, dug-out alles werd getoond en overal werden de leerlingen voorzien van alle inside information. Na ruim anderhalf uur werden de twee groepen weer omgewisseld zodat iedere leerling een belevenis kreeg die alleen Ajax kan bieden.

Bij de afsluiting konden de leerlingen met een applaus aangeven in hoeverre ze tevreden waren met de activiteit en het applaus was oorverdovend hard. Tot slot kregen alle leerlingen nog een ware Ajax bidon mee en werden weer keurig afgezet met de Ajax spelersbussen op school. De leerlingen gaan de komende weken verder met hun beroepsstage en zijn een hele ervaring rijker.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kerstconcert Harmoniecorps Tuindorp Algemeen gisteren
Afbeelding
Vader Sven zamelt geld in om het leven van zieke dochter Maud te redden Algemeen 7 dec, 10:52
Afbeelding
Concertkoort GrootNoord zingt ‘Magnificat’ Algemeen 7 dec, 10:05
Afbeelding
Sinta Wullur met Raga Impressions in de Buiksloterkerk Algemeen 7 dec, 09:30
Afbeelding
Interactieve podwalk-app brengt watersnoodramp Amsterdam Tuindorp-Oostzaan weer tot leven Algemeen 7 dec, 08:55
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Buikslotermeerplein, een prettige verblijfplaats Algemeen 6 dec, 12:42
Afbeelding
Hema maakt ruimte voor nieuw Rodi fenomeen op Buikslotermeerplein Algemeen 6 dec, 11:51
Afbeelding
Eindelijk weer feest: Sint op bezoek Algemeen 6 dec, 11:20
Afbeelding
Winterse editie Twiskemolenloop Algemeen 5 dec, 19:50
Afbeelding
Volewijckers in oranje pratend ten onder Algemeen 5 dec, 12:16
Afbeelding
Groot alarm Noordse groene organisaties slaat stadsbreed aan! Algemeen 5 dec, 09:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief