Jongerenambassadeurs in Noord

Algemeen
Esther Lagendijk omringd door de jongerenambassadeurs.
Esther Lagendijk omringd door de jongerenambassadeurs. (Foto: gemeente Amsterdam)

NOORD - Voor de eerste jongerenambassadeurs van Amsterdam-Noord was afgelopen woensdagavond de startbijeenkomst. Jongerenambassadeurs zijn jongeren van 15 tot en met 27 jaar, die wonen, naar school gaan of werken in Noord. Zij adviseren op thema’s die zij belangrijk vinden. Dit kunnen onderwerpen zijn die alleen jongeren aangaan, maar ook onderwerpen die alle Noorderlingen/Amsterdammers aan gaan. 

De stadsdeelcommissie en het dagelijks bestuur nemen de stem van jongeren serieus en willen dat hun belangen goed worden meegenomen. De jongerenambassadeurs vertegenwoordigen de stem van de jongeren in Noord. Op de startbijeenkomst maakten de jongerenambassadeurs kennis met elkaar en met stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk. Ze spraken met haar over hoe je de jongeren in Noord kunt bereiken, over hun ideeën voor het stadsdeel en over hun leerdoelen. Jongerenambassadeurs uit Den Haag vertelden over wat het inhoudt om jongerenambassadeur te zijn. 

hairesse Yngard (17) is een van de Noordse jongerenambassadeurs: “Het was een zeer informatieve en educatieve avond. Ik merk dat we echt serieus worden genomen en hoop dat we de komende tijd heel veel mooie stappen kunnen zetten voor de jongeren in Noord.” Wat doen jongerenambassadeurs? Vanaf mei vergaderen de jongerenambassadeurs één keer in de twee weken in de burgerzaal van het stadsdeelkantoor. Tijdens en tussen de vergaderingen werken ze aan adviezen over hoe het stadsdeel verbetert kan worden. De vergaderingen van de jongerenambassadeurs zijn toegankelijk voor alle jongeren uit Noord. Ze kunnen zich dus altijd aanmelden om een vergadering bij te wonen. 

Demissionair stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk is erg blij met de komst van de jongerenambassadeurs: “We hadden in Noord al een kindercommissie, maar ik ben blij dat er nu ook een platform is voor jongeren die willen bijdragen aan en meedenken met het beleid in en de plannen voor Noord. Ik hoop dat ze met praktische en goed uitvoerbare adviezen komen, want dan kunnen we er echt meteen mee aan de slag en worden de wensen van de jongeren ook echt gerealiseerd. Er is nog plek voor meer jongerenambassadeurs, dus ik hoop op nog meer aanmeldingen.” Waarom zou je jongerenambassadeur worden? Als jongerenambassadeur kun je echt iets voor jongeren veranderen in je buurt of in het stadsdeel. Je leert andere jongeren kennen, krijgt individuele- en groepscoaching en interessante trainingen. Je doet veel nieuwe ervaringen op en leert vaardigheden zoals overleggen, spreken in het openbaar, argumenteren en omgaan met andersdenkenden. Als jongerenambassadeur bouw je een netwerk op en daarmee investeer je in je toekomst. Aanmelden kan nog via www.jongerenambassadeursamsterdamnoord.nl. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@jongerenambassadeursnoord.nl.