Jubileumconcert Harmoniecorps Tuindorp 100 jaar

Algemeen
Het wordt een feestelijk en spectaculair concert.
Het wordt een feestelijk en spectaculair concert. (Foto: )

AMSTERDAM-NOORD/OOSTZAAN - Harmoniecorps Tuindorp (HCT) viert zijn 100-jarig bestaan met een feestelijk en spectaculair concert op zaterdagavond 21 mei in theater De KunstGreep in Oostzaan. Medewerking verleent musicalster Esmée Dekker. Aanvang 20.00 uur.

Er staat een ware wereldpremière op het programma van het muziekstuk ‘Village in the city’ van componist Leon Vliex, dat speciaal is gecomponeerd bij het 100-jarig bestaan van de vereniging. Het stuk gaat in op de geschiedenis van HCT en van Tuindorp Oostzaan, de wijk waar de harmonie al honderd jaar is gevestigd. ‘Village in the city’ bestaat uit drie delen: ‘Scheepswerf NDSM’, ‘Watersnoodramp van 1960’ en ‘Multiculturele samenleving’. Bij de uitvoering, uiteraard onder muzikale leiding van dirigent Bert Willemsen, worden op de achtergrond beelden getoond van deze thema’s. 

Een ander spectaculair muziekstuk is ‘The ghost ship’ van de Spaanse componist José Alberto Pina, ook begeleid door prachtige achtergrondbeelden. Zangeres Esmée Dekker, al eerder te gast bij HCT in 2016 en vooral bekend van haar hoofdrol van Eliza Doolittle in de musical ‘My fair lady’, zal onder andere ‘Son of a preacherman’, ‘Memory’ en ‘On my own’ ten gehore brengen. Het opstaporkest opent traditiegetrouw het concert. Na afloop is er een afterparty, met muziek van de eigen huisband ‘On A Tuesday’.

De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Toegang €10,-. Kaartjes van tevoren verkrijgbaar via de website www.harmoniecorps.nl, e-mail: info@harmoniecorps.nl, of telefonisch bij Vincent van Leeuwen: 06-38053687. Ook op 21 mei aan de zaal (mits niet uitverkocht).

Musicalster Esmée Dekker zingt op het jubileumconcert.