Help de Volksopera aan klassiek orkest

Algemeen
Het orkest Mokum Symphony met dirigent Joan Berkhemer
Het orkest Mokum Symphony met dirigent Joan Berkhemer (Foto: aangeleverd)

In het Nederlands, naar een speciaal geschreven operaverhaal waarin het verleden van de buurten maar ook de actuele thematiek van Amsterdam-Noord een plek krijgen. De vijfde editie van dit unieke muziekfeest in Noord wordt al gesteund door de gemeente, landelijke fondsen en lokale ondernemers, maar financieel is het nog niet helemaal rond. Door middel van crowdfunding hoopt de organisatie het klassieke orkest Mokum Symphony te kunnen betalen. 

AMSTERDAM-NOORD - Het Purmerplein zal op 1, 2 en 3 juli dit jaar voor even in een Italiaanse opera-arena veranderen. Achttien beroemde aria’s, duetten en koorliederen, maar nu gezongen door bewoners van de oude buurten Blauwe Zand, Tuindorp Nieuwendam plus die van de Nieuwendammerdijk. 

Mokum Symphony bestaat uit 21 jonge topmusici, vaak met roots op het Conservatorium Amsterdam, en wordt gedirigeerd door Joan Berkhemer.

Mensen die willen helpen krijgen als tegenprestatie voor hun donatie onder andere entreekaarten. Het is ook de eerste manier om aan kaarten voor de 4 voorstellingen te komen. De echte voorverkoop start pas begin juni. 

Meer informatie en een link naar de crowdfundingscampagne op Voordekunst via www.volksopera.nl.