Meerdere meldingen van een schietincident in Noord

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

AMSTERDAM-NOORD - Na een schietpartij in Amsterdam Noord is een groot gedeelte rond het Buikslotermeerplein afgezet, onder meer bij de oprit S116. Op het parkeerterrein van een tankstation bij winkelcentrum Boven ‘t Y staan ambulances en politieauto’s. Naast politie en ambulance is ook een traumahelikopter opgeroepen. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er na de schietpartij een auto op de N247 boven de A10 is standgehouden. In het voertuig zaten drie personen die zijn aangehouden. Twee van de mannen die in de auto zaten hadden verwondingen die vermoedelijk bij de schietpartij zijn opgelopen. Ze zijn door ambulancepersoneel behandeld en na de eerste zorg met spoed naar het ziekenhuishuis vervoerd.

Volgens ooggetuigen tegen AT5 kregen twee groepen ruzie met elkaar na een drugsdeal. Dat begon met een vechtpartij. Niet veel later zou iemand naar een vuurwapen gegrepen hebben en daarmee hebben geschoten. Een van de twee groepen zou vervolgens te voet gevlucht zijn, een andere groep vluchtte met de auto.

Afbeelding