CultuurProfielSchool Botteloef bruist

Algemeen
Spanning bij de feestelijke onthulling
Spanning bij de feestelijke onthulling (Foto: KK Media)

AMSTERDAM-NOORD - Basisschool De Botteloef draagt sinds vorige maand de erkende titel CultuurProfielSchool. Dit werd op woensdag 18 mei groots gevierd op de school in Banne Buiksloot. Het programma sloot naadloos aan bij hun visie op cultuuronderwijs én werd feestelijk afgesloten met de onthulling van de titel op de gevel van de school. De kwalificatie CultuurProfielSchool is door de Vereniging CultuurProfielScholen-PO aan de school toegekend met het unanieme oordeel: ‘De Botteloef bruist!’


De Botteloef kreeg de kwalificatie CultuurProfielSchool, omdat de school uitblinkt op het gebied van Kunst- en cultuuronderwijs. De paradepaardjes van de school zijn het Leerorkest, waar alle kinderen vanaf groep 5 een muziekinstrument leren bespelen; het Schrijflab in samenwerking met Noordjes Kinderkunst, waar de kinderen met behulp van schrijvers en illustratoren hun werk vormgeven in beeld en woord; en beeldende vorming lessen onder leiding van een kunstenaar.

Dat het niet enkel bij mooie woorden blijft, bewijst de school tijdens de feestelijke onthulling van hun welverdiende titel. Wie een kijkje in de school neemt kan enkel een grote glimlach op zijn gezicht verwachten. Wat de kinderen bewerkstelligen onder leiding van verschillende kunstenaars is overal in de school terug te zien. De interessantste werken worden tentoongesteld in het Botteloef Museum. 

Tijdens de feestelijkheden geeft groep 7 een indrukwekkend optreden met het Leerorkest. Het is een mooi gezicht hoe de kinderen met de glimmende instrumenten de dirigent volgen en opgaan in hun spel. 

Prachtig wat de kinderen samen kunnen bereiken op hun dwarsfluit, viool, contrabas en bariton. Ook werden er twee winnende gedichten van de PoëzieRevue voorgedragen door leerlingen uit groep 5 en 6 en werd er een energieke choreografie gedanst door alle leerlingen. 

Het geheel werd swingend afgesloten op de noten van Brotherhood Brass Band.