Het laatst opgeleverde gebouw is De Hoeksteen
Het laatst opgeleverde gebouw is De Hoeksteen (Foto: aangeleverd)

Nieuwe woningen in Waterlandpleinbuurt

Algemeen

AMSTERDAM-NOORD - Woningcorporatie Stadgenoot heeft de vernieuwing van de Slootdorpstraat en omgeving in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam-Noord na vier jaar afgerond. Na vijftig jaar intensief gebruik waren de woningen aan de Slootdorpstraat, Breehornstraat en Markengouw aan vernieuwing toe. Op de plek van de oorspronkelijke wooncomplexen zijn in totaal 229 nieuwe woningen gerealiseerd door aannemer Van Wijnen.

Het is communicatieadviseur en woordvoerder Dennis Doodeman die laat weten dat de nieuwe bewoners feestelijk verwelkomd werden bij het laatst opgeleverde gebouw, De Hoeksteen. Zij maakten kennis met de wijkbeheerders van Stadgenoot en gingen aan de slag met een gezamenlijk kunstwerk voor de entreehal.

Anne Wilbers, bestuursvoorzitter van Stadgenoot: “Het woningaanbod in de wijk is veel gevarieerder geworden, het biedt nu woonruimte aan gezinnen, alleenstaanden, ouderen en jongeren. We voegen door dit project ook weer woningen toe aan de Amsterdamse voorraad, wat de doorstroming bevordert en bijdraagt aan het bestrijden van de wooncrisis.” 

Mix van woningen 

De vernieuwing bestaat uit mix van sociale en middensegment huurwoningen en een aantal eengezinskoopwoningen. De oplevering van het gebouw Noordkop in 2020 markeerde de afronding van de eerste fase. Dit complex bestaat uit 47 sociale en 51 middensegment huurwoningen. Mijn Noord, dat bestaat uit 61 grondgebonden energiezuinige woningen, werd in 2021 opgeleverd. De Hoeksteen Het laatste gebouw, De Hoeksteen, werden afgelopen dinsdag officieel opgeleverd. De Hoeksteen omvat 42 sociale en 28 middensegment huurwoningen. Hier wordt binnenkort ook nog een groene binnentuin met een verhard pad en zitmogelijkheden aangelegd. De naam voor het nieuwe gebouw kwam uit de bus na een prijsvraag onder de bewoners van Noordkop en Mijn Noord.

Stadgenoot verhuurt zo’n dertigduizend sociale huurwoningen, met een gemiddelde huur van 500 euro per maand. Stadgenoot staat voor betaalbare woningen in een toegankelijke stad. Daarnaast verhuurt men circa 1.500 woningen met een huur vanaf 800 euro per maand, 1.700 bedrijfsruimtes en 2.700 parkeerplekken. Voor meer informatie:  www.stadgenoot.nl.

Aan de slag met gezamenlijk kunstwerk voor de entreehal
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Amsterdam-Noord? Zo werkt dat! Algemeen 2 feb, 10:41
Afbeelding
Vastlopend verkeer vergt stevige aanpak Algemeen 2 feb, 08:22
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 05 - 2023 Algemeen 2 feb, 07:20
Afbeelding
Stadsdeelbstuurscolumn: Investeren in de toekomst Algemeen 1 feb, 14:14
Afbeelding
Buren in Tuindorp Oostzaan delen elektrische auto's Algemeen 1 feb, 12:55
Afbeelding
Vrijwilligers Centrale Amsterdam bemiddelt tussen vraag en aanbod Algemeen 1 feb, 12:48
Afbeelding
Politie-Inval in pand Stoombootweg 112-nieuws 1 feb, 06:23
Afbeelding
Aan spanning geen gebrek in voetbalcompetities Algemeen 31 jan, 16:29
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Kat door brandweer geholpen Algemeen 30 jan, 11:10
Afbeelding
Stadsdeelcommissie tegen uitbreiding betaald parkeren Algemeen 30 jan, 10:56
Afbeelding
Flinke stijging auto-inbraken in stad Algemeen 29 jan, 10:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.