Participatie, een wassen neus

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Om die reden zijn de deelnemers in participatiestaking gegaan. Zij vinden dat een feitelijke bewonersparticipatie niet van toepassing is en willen eerst de gevraagde onderzoeken opgenomen zien in de Milieu Effect Rapportage (m.e.r.). ‘Pas dan is er sprake van een eerlijke participatie’ zo stelt Evelyn Allegro (Bewonersvereniging Zijkanaal H). 

STREEK - De ontwikkeling van windturbines aan de Noorder IJ-plas en het Cornelis Douwes terrein heeft een storm doen oplaaien. Participatie, actief aandeel hebben in de procesontwikkeling, blijkt in de praktijk voor de deelnemers die (wetenschappelijke) onderzoeken eisen een onmogelijk obstakel te zijn voor Amsterdam Wind en procesmanagers van de Gemeente Amsterdam.

Op 3 juni stuurde het communicatieteam van Amsterdam Wind, de Coöperaties die de windturbines bij of in de Noorder IJ-plas, Cornelis Douwes terrein willen plaatsen, de deelnemers een e-mail met daarin de opstellingsvarianten van de immens hoge windturbines. Amsterdam Wind is van plan om op korte termijn een vergunning aan te vragen voor een opstellingsvariant. Amsterdam Wind, Bestuur en gemeenteraad van Amsterdam en omliggende gemeenten zijn geïnformeerd over de participatiestaking van de deelnemers.