Koren zingen samen de zomer in

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Het Aubadekoor en het Koor Blauwe Maandag zullen zondagmiddag 26 juni om 15.30 uur (zaal open: 15.00 uur) samen een concert geven in het Zonnehuis, in het hartje van Tuindorp-Oostzaan. Dat is de buurt waar beide koren hun wortels hebben en waar ze al jarenlang wekelijks repeteren. Onder de titel “Samen de zomer in” brengen de zangers een gevarieerd programma met muziek uit verschillende stijlperiodes.

Vóór de pauze is het Aubadekoor onder leiding van Arnoud Boerwinkel te horen met een programma dat ‘De Liefde’ als rode draad heeft: liefdesliederen in alle stijlen en van alle tijden, van renaissance tot twintigste-eeuwse pop. 

Na de pauze is het de beurt aan het Koor Blauwe Maandag met een al even afwisselende muzikale invalshoek. 

Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van het beroemde duet uit de Parelvissers van Georges Bizet, in een bewerking voor vierstemmig koor. 

Op het programma staan verder bekende liedjes als When I’m sixty-four, One hand, one heart en in O, occhi manza mia wordt een trouweloos kreng bezongen.

Kaarten (10 euro voor volwassenen en 5 euro voor Stadspas met groene stip en kinderen tot 12 jaar) aan de zaal en via koorblauwemaandag.nl