Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Week van de Buurttafel ook in Noord

Algemeen

REGIO – Een hapje eten met de buren om ze beter te leren kennen, het lijkt een simpele gedachte maar het is er een die veel verschil kan maken in het contact tussen buren. Deze week, tot en met zondag 26 juni, heeft de eerste editie van de Week van de Buurttafel plaats. Op verschillende plekken in het land worden er door buren buurttafels georganiseerd. Amsterdam Noord mag niet ontbreken.

Er is door meer dan 400 buren gehoor gegeven aan de oproep van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, om een buurttafel te organiseren. De sterkste en leukste buurten zijn tenslotte die plekken waar buren elkaar kennen en opzoeken om iets voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk delen meer dan 8.000 buren tijdens de jaarlijks terugkerende Week van de Buurttafel een hapje of drankje met elkaar.

Elkaar vinden

Het gedachtegoed achter het Week van de Buurttafel-initiatief is dat buurtgenoten elkaar voortaan gemakkelijker weten te vinden voor informatie of hulp. Volgens een eerder Nextdoor-onderzoek bleek bovendien dat 7 op de 10 leden ook vindt dat samen eten gezellig is en mensen met elkaar verbindt*. En bijna een kwart gaf ook aan dat samen eten een goede manier kan zijn om een betere binding met buurtgenoten te krijgen (39%).
“Wij zijn ontzettend blij dat zoveel buren in Nederland elkaar deze week aan tafel ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Met 400 organisatoren van buurttafels door heel Nederland kunnen we opmaken dat er een sterke behoefte aan onderling contact tussen buren is. Dit contact was er de afgelopen twee jaar een stuk minder en maakte het voor buren, waaronder veel nieuwkomers, ook lastig om iets op te bouwen. Aangezien samen eten verbindend werkt, leek ons dit een mooie manier om mensen samen te brengen - en met succes!”, aldus Michel Visser, Head of Community Nextdoor Nederland.

Noord doet mee

De specifieke initiatieven in Amsterdam Noord mogen in dit blad natuurlijk niet ontbreken. Zo waren het Ingrid, Marijke, Maninder, Adem en Aharon die afgelopen weekend een buurttafel organiseerden in Amsterdam Noord (respectievelijk Albatrosstraat, Bramzeilhof, Kamperfoelieweg, Grootzeil en Dadelstraat) om de onderlinge contacten te versterken.

Dan hebben we Simone en zij is in Amsterdam Noord beheerder van de buurtkamer en organiseert elke donderdag een buurttafel. Ze zou hier graag meer mensen voor bereiken!

Ryanne kijkt uit naar de activiteiten die zij in de straat Buiksloterbreek - waar zij woont - organiseert donderdag 23 juni enkelen buren op het terras voor een hapje en drankje.

En tot slot is het Anna die in de straat B. Merckelbachsingel woont en vrijdag 24 juni een lunch voor haar buren gaat organiseren.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Indische maand in Het Schouw Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
De uitdaging: De 30 van Amsterdam Noord Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Snikheet en dan uitgerekend een workshop Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Stadsdeelbestuur Vakantie Column: Volop zomeractiviteiten voor kinderen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Dierenbescherming zoekt wijkhoofden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Terugblik Canal Pride Algemeen 9 aug, 08:22
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:41
Afbeelding
Zonovergoten wielerronde Algemeen 8 aug, 08:30
Afbeelding
Zondag Ronde van Oostzaan Algemeen 5 aug, 09:48
Afbeelding
Gijzeling in Amsterdam-Noord blijkt loos alarm 112-nieuws 4 aug, 22:22
Afbeelding
Dijken zuchten onder hitte en droogte Algemeen 4 aug, 13:47
Afbeelding
Vijftig tinten groen in Noord no 14 Algemeen 4 aug, 11:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief