Zorgeloze Zomeravond in Noord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - Een tweetal in het oog springende gebeurtenissen waarbij Raymi Sambo een belangrijke rol speelt. Zo ook zondag 14 augustus in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

In het kader van Pride Amsterdam 2022 is donderdag 4 augustus, in nauwe samenwerking met De Nieuwe Kerk, Queer & Migrant Festival en Pan Asian Collective en Q-TALK, een speciale avond met de vertoning van de film Lilting van Hong Khaou (2014). Hierna volgt een gesprek met Raymi Sambo en Vincent Yeers over de ‘framing’ van Aziatische Nederlanders en Nederlandse Aziaten.

Lilting is een ingetogen drama over de lastige band tussen de geïmmigreerde Chinees-Cambodjaanse Junn en de Engelse Richard, die elkaar leren kennen tijdens de rouw om Kai - haar zoon en zijn geliefde. Een fraaie film over communicatie, verlies en liefde. Regisseur Khaou ontving een BAFTA-nominatie voor het beste debuut.

Raymi’s Zorgeloze Zomeravond

Tijdens de tweede editie van Raymi’s Zorgeloze Zomeravond op zondag 14 augustus in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord gaat Dolores Leeuwin in gesprek met o.a. Linda Nooitmeer (voorzitter Ninsee), Rutger Klein Wassink (wethouder gemeente Amsterdam) en Regilio Vaarnold (mensenrechtenjurist) over hoe zij vanuit hun functies kijken naar ons slavernijverleden. Wat betekent het om excuses te maken? Waarom doet de Nederlandse regering dit (nog) niet?
Daarnaast reflecteren verschillende artiesten en kunstenaars over dit onderwerp in spoken word, theater en dans.
De avond wordt afgesloten met een voorproefje uit de theatervoorstelling ‘Ik zeg toch sorry’ die vanaf eind september in het theater te zien is.