Expo ‘Van Zwart-Wit naar Kleur’ in Station West

Algemeen
Meerpad met links de toren van de RK Sint Augustinuskerk
Meerpad met links de toren van de RK Sint Augustinuskerk (Foto: Jacob Olie 7 juli 1893)

REGIO - In Station West, Tussen de Bogen 23, zal zondag 7 augustus van 14.00 tot 18.00 uur de expositie ‘Van Zwart-Wit naar Kleur’ te bewonderen zijn.

Station West organiseert een reeks exposities waarin historische zwart-witfoto’s van Amsterdam zijn geoptimaliseerd tot kleurenfoto’s. Deze expositie op zondag 7 augustus gaat over ‘ons eigen’ Amsterdam-Noord. 

Wie die foto’s in kleur ziet, zal erkennen dat het bijna lijkt alsof het nu is. Op het Meerpad (bij de Nieuwendammerdijk zie: foto) een praatje maken met bewoners, landelijke taferelen in Buiksloot en de tuindorpen en industriële beelden van de NDSM. Met een geoptimaliseerde kleurenversie van de soms wel 150 jaar oude foto’s kan men bijna zichzelf ‘verplaatsen’ naar de plek die de foto weergeeft. Iets wat moeilijker is voor te stellen bij oude, beschadigde zwart-witfoto’s. 

In de expositie toont Station West de oorspronkelijke zwart-witfoto’s én de geoptimaliseerde kleurenfoto’s en foto’s van de huidige situatie. De kosten zijn € 2,50 inclusief koffie/thee.