Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Bezoekers Canal Parade worden rolmodel

Algemeen

AMSTERDAM  - Tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus toont Vodafone met de ‘Role Real Models’- campagne realistische rolmodellen in het straatbeeld van Amsterdam. Bezoekers van de Pride kunnen namelijk zelf model staan in deze campagne. De campagnebeelden zijn direct zichtbaar op 106 digitale schermen door de stad. Het doel is om zo een breed en divers palet aan rolmodellen neer te zetten.

Bezoekers Canal Parade worden rolmodel

Rolmodellen kunnen een positieve en inspirerende invloed hebben op ieders ontwikkeling. LHBTIQ+- jongeren treffen in hun directe omgeving vaak minder rolmodellen waarmee ze zich kunnen identificeren. Een merendeel van deze jongeren haalt zijn rolmodel uit de media.1 Een brede en herkenbare representatie in de media zonder stereotypes is daarom van belang.

Realistische rolmodellen

Tijdens de Utrecht Pride dit jaar deelden reeds 600 bezoekers hun foto en verhaal over ‘wat vrijheid voor hen betekent’. Nu zijn de Pride-bezoekers van Amsterdam aan de beurt om hun eigen campagnebeeld maken. Dit kan in de speciaal daarvoor ontworpen photobooth op de Westermarkt. De foto’s, inclusief quotes, zijn direct zichtbaar via digitale schermen in de stad. Hiermee worden zij onderdeel van de actie ‘Role Real Models’.

Eigen medewerkers als rolmodel

De eerste trotse rolmodellen op de campagnebeelden zijn onderdeel van het medewerkersnetwerk Queers Connected van VodafoneZiggo. “Met Queers Connected creëren we een open en veilige werkomgeving voor LHBTIQ+-collega’s”, aldus Steven Kroon, voorzitter van het Queers Connected netwerk. “Eerder tijdens de Utrecht Canal Pride haalden we authentieke verhalen op van de LHBTIQ+-community en portretteerden we hen als echte rolmodellen in de stad. Ik kijk er naar uit om in Amsterdam hetzelfde te doen. Wij weten maar al te goed hoe bevrijdend het voelt om jezelf te kunnen zijn en hoe belangrijk het is om anderen in de community te inspireren”.

Niet alleen tijdens Pride, maar het hele jaar door werkt VodafoneZiggo aan een inclusieve samenleving en een positieve werkomgeving voor hun collega’s. Het thema diversiteit, gelijke behandeling en inclusiviteit (DE&I) in de volle breedte is al vele jaren een strategische prioriteit bij VodafoneZiggo. LGBTQI+ inclusiviteit is hier een onlosmakelijk onderdeel van.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Twiskemolenloop weer van start Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde Burendag bij Stichting Experimentele Werkplaats Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Woningbrand aan de Dekschuitstraat 112-nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Koninklijke Erepenning Harmoniecorps Algemeen 27 sep, 16:21
Afbeelding
Opruimmiddag en demonstratie Kindercommissie Noord Algemeen 27 sep, 15:59
Afbeelding
Mores stadsdeelcommissie kosten veel vergadertijd Algemeen 27 sep, 15:17
Afbeelding
Eerste editie Soepfestival van der Pek groot succes Algemeen 27 sep, 11:29
Afbeelding
Burendag in de Van der Pekbuurt smaakt naar meer Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Steeds meer huishoudens in Amsterdam kiezen voor energiezuinige verlichting Algemeen 26 sep, 19:20
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
EERSTE SOEPFESTIVAL VAN AMSTERDAM Algemeen 23 sep, 10:11
Afbeelding
Verkeershinder bij Coentunnel (A10) wegens asfaltwerkzaamheden Algemeen 23 sep, 08:56
Afbeelding
Noorderlicht wint Gaia Green Awards 2022 Algemeen 22 sep, 09:58
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief