Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Dierenbescherming zoekt wijkhoofden

Algemeen

REGIO - Jaarlijks hebben tienduizenden dieren in ons land hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. Tijdens de collecteweek van de Dierenbescherming zetten collectanten zich in om geld op te halen zodat de Dierenbescherming deze dieren kan helpen. Maar zonder wijkhoofd kunnen collectanten niet op pad. In Amsterdam worden daarom dringend nieuwe wijkhoofden gezocht.

Collecteweek rondom Dierendag De collecte van de Dierenbescherming vindt ieder jaar plaats in de week van Dierendag. Dit jaar is dat van 2 t/m 8 oktober. Wijkhoofden vormen een onmisbare schakel in de organisatie van de collecte. Zij onderhouden contact met de collectanten in hun wijk(en) en voorzien hen van materialen zoals een collectebus. Na de collecte telt en stort het wijkhoofd het geld. 

Wijkhoofden hoeven niet zelf te collecteren, maar mogen dat uiteraard wel doen. Ook zijn ze vrij om meer collectanten te zoeken. Verspreid over enkele maanden neemt het werk zo’n 20 uur in beslag. Een overzichtelijke klus dus en zeer geschikt voor mensen die van organiseren houden. Het werk kan vanuit huis worden gedaan. Wijkhoofden kunnen hun eigen tijd indelen. Ze worden ondersteund door een professioneel collecteteam.

Organisatorisch sterk Organisatorisch sterke dierenvrienden kan de Dierenbescherming in heel Amsterdam nog hartstikke goed gebruiken. Mensen die graag een steentje willen bijdragen aan een diervriendelijk Nederland en in de periode augustus tot en met oktober tijd hebben, zijn meer dan welkom om zich in te zetten als wijkhoofd. 

Aanmelden hiervoor kan door een mailtje te sturen naar collecte@dierenbescherming.nl of het formulier in te vullen op dierenbescherming.nl/word-wijkhoofd

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opening MooiMakers in Oud-Noord Algemeen 4 okt, 15:21
Afbeelding
Minister terug naar schoolbanken Algemeen 4 okt, 13:26
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 10:52
Afbeelding
20 jaar Alzheimer Café Amsterdam-Noord Algemeen 3 okt, 15:00
Afbeelding
Twiskemolenloop eindelijk weer van start Algemeen 3 okt, 09:58
Afbeelding
Stichting OOPOEH viert 10-jarig bestaan met groot feest Algemeen 1 okt, 11:01
Afbeelding
Alle Noorderlingen welkom op de Open Bedrijvendag Algemeen 30 sep, 13:00
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
500 nieuwe duurzame woningen in Noord Algemeen 30 sep, 09:37
Afbeelding
Laat je fiets nakijken, krijg antwoord op jouw fietsvragen en scoor een gratis fietsspiegel bij De Wiekslag in Amsterdam Algemeen 29 sep, 15:12
Afbeelding
Onderzoek gebruik Buikslotermeerpark Algemeen 29 sep, 15:08
Afbeelding
Westkant van Noord onder vergrootglas Algemeen 28 sep, 13:30
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 39 - 2022 Algemeen 28 sep, 12:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief