Afbeelding
(Foto: )

Rijkswaterstaat verwijdert beschadigde geluidsschermen langs A10 Noord

Algemeen

Beschadigde schermen ruimen

Rijkswaterstaat verwijdert vanaf maandag 22 augustus beschadigde geluidsschermen langs de A10 Noord. Door verschillende stormen eerder dit jaar zijn de geluidsschermen dusdanig beschadigd geraakt dat een deel van de bovenkant van de schermen nu preventief wordt verwijderd. Zo wordt het uitwaaien van panelen bij een volgende storm voorkomen. Omwonenden kunnen hierdoor meer geluidsoverlast van de snelweg ervaren. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden ter plekke omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Tijdens stormen eerder dit jaar zijn er op diverse plekken langs de A10 Noord panelen uit de geluidsschermen gewaaid. Deze panelen zijn direct opgeruimd en een aantal anderen al preventief verwijderd. 

Uit inspecties ter plekke blijkt dat er nog meer panelen verwijderd moeten worden om uitwaaien bij een volgende storm te voorkomen. Een deel van de 4,5 meter hoge geluidsschermen krijgt hierdoor een tijdelijke hoogte van 3 meter. Omwonenden van de A10 kunnen hierdoor meer geluidsoverlast gaan ervaren.

Geluidsonderzoek

Rijkswaterstaat onderzoekt welke tijdelijke maatregelen mogelijk zijn om het geluid als gevolg van de lagere schermen te beperken. Tevens voert Rijkswaterstaat een geluidsonderzoek uit. Het veiligstellen van de schermen kan hier niet op wachten, omdat bij een eerstvolgende storm mogelijk wederom panelen de weg op kunnen waaien. Betrokken bewoners en regionale partners, zoals de gemeente Amsterdam en de gemeente Landsmeer zijn hierover geïnformeerd.

Vernieuwen geluidsschermen

De geluidsschermen langs de A10 Noord maken onderdeel uit van de grote onderhoudsopgave waar Rijkswaterstaat voor staat in Noord-Holland. 

De komende jaren staat de renovatie en vervanging van tientallen bruggen, tunnels, sluizen en het gemaal in IJmuiden op het programma. Volgens de huidige planning worden de schermen in 2025 helemaal vernieuwd.

Werktijden

Er wordt twee weken lang aan de geluidsschermen gewerkt, op doordeweeks dagen in de avond en nacht van 20.00 – 06.00 uur. Op zaterdag en zondag wordt niet gewerkt. De A10 wordt niet afgesloten. Op verschillende momenten kunnen wel enkele af- en toeritten afgesloten worden, dit betreft de s116, s117 en de s118. Verkeer wordt dan ter plekke omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Omwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren van de werkzaamheden.

Inloopbijeenkomsten

In september organiseert Rijkswaterstaat een of meerdere inloopbijeenkomsten voor bewoners en geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst(en) is er volop mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en om vragen te stellen. Meer informatie over wanneer en waar de bijeenkomst(en) worden georganiseerd volgt zo snel mogelijk.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl 

Omwonenden en weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

Geluidsschermen langs A10 Noord

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nieuw ontwerp fietsparkeren Algemeen 28 sep, 11:00
Afbeelding
Open Bedrijvendag voor, door en met Noorderlingen Algemeen 28 sep, 10:34
Afbeelding
Twiskemolenloop weer van start Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
Geslaagde Burendag bij Stichting Experimentele Werkplaats Algemeen 28 sep, 07:24
Afbeelding
Woningbrand aan de Dekschuitstraat 112-nieuws 28 sep, 04:24
Afbeelding
Koninklijke Erepenning Harmoniecorps Algemeen 27 sep, 16:21
Afbeelding
Opruimmiddag en demonstratie Kindercommissie Noord Algemeen 27 sep, 15:59
Afbeelding
Mores stadsdeelcommissie kosten veel vergadertijd Algemeen 27 sep, 15:17
Afbeelding
Eerste editie Soepfestival van der Pek groot succes Algemeen 27 sep, 11:29
Afbeelding
Burendag in de Van der Pekbuurt smaakt naar meer Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Steeds meer huishoudens in Amsterdam kiezen voor energiezuinige verlichting Algemeen 26 sep, 19:20
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
EERSTE SOEPFESTIVAL VAN AMSTERDAM Algemeen 23 sep, 10:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief