Muziekstraat Open Oscillator Tolhuistuin: elektronische muziekworkshops

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

In september 2022 organiseert De Muziekstraat voor de tweede keer Open Oscillator in samenwerking met de Tolhuistuin. Open Oscillator is een muziekfestival rondom de liefde voor de synthesizer en andere elektronische instrumenten. Vrijdag 16 en zaterdag 17 september kan je komen luisteren naar optredens van synthesizer artiesten, komen kijken naar kunstinstallaties of je eigen (portable) instrument meenemen om mee te doen aan het open podium!

In aanloop en tijdens het festival kunnen tieners en volwassenen ook meedoen aan meerdere workshops. Zo kan je begin september tijdens Brakkie Monster Graphic Score onder begeleiding van kunstenaar Roos Pollmann een nieuw muziekstuk maken met synthesizers. In twee workshops leer je meer over deze elektronische instrumenten en grafische partituren en maak je samen met andere deelnemers een lied. 

Een ‘graphic score’ (Engels voor ‘grafische partituur’) is een soort tekening, die laat zien hoe een lied mag klinken. Geïnspireerd door grafische partituren van componisten zoals Dirk Raaijmakers, Delia Derbyshire en Karlheinz Stockhausen werk je samen toe naar een muziekstuk. Hoe klinkt een streep? Of een vierkant? Hoe lang moeten de geluiden zijn? En uiteindelijk wordt het resultaat op het podium tijdens het Open Oscillator festival gepresenteerd.

Weet je al het een en ander over synthesizers? Verdiep je kennis dan verder tijdens de workshop Synthesizers on the Moon van Modular Moon tijdens het festival.

Praktische informatie

Brakkie Monster Graphic Score (door Roos Pollmann)

Locatie: Sijsjesstraat 21b (De Muziekstraat)

Deelname is gratis

Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@stichtingmuziekstraat.nl 

Synthesizers on the Moon (door Modular Moon)
Locatie: Tolhuistuin 3 (Tolhuistuin - gebouw Zonzij)
Aanmelden: info@stichtingmuziekstraat.nl

Kijk op www.stichtingmuziekstraat.nl voor meer informatie over de workshops en het festival