Kunstexpositie in Huis van de Wijk de Meeuw

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

AMSTERDAM-NOORD - Het is Anna Hulzink die voor ‘Huis van de Wijk de Meeuw’ sinds twee en een half jaar exposities op de wand van de koffiekamer in de Meeuw verzorgd. De tentoonstellingen laten werk zien van kunstenaars uit Noord. Nog t/m donderdag 29 september zal het werk van  filmmaker, editor en schilder Magda Augusteijn (1971 Schiermonnikoog) centraal staan.

De schilderijen die Magda (sinds 2021 ook (weer) part time student Universiteit van Wageningen) laat zien op de grote wand in de koffiekamer van de Meeuw tonen wat haar raakt in het leven en haar kijk daarop. 

Op haar website staat een korte maar duidelijke uitleg over de inhoud van de studie die ze twee jaar geleden, naast haar werk volgt: ‘wat is natuur en hoe past de mens daarin?’ Hoe Magda de natuur en de (rol van de) mensen ervaart en observeert is te zien in haar kleurrijke verstilde schilderijen. 

De planten en dieren ademen een stille tevredenheid. In de schilderijen waar de mens het onderwerp is laat zij zien hoe we voortdurend in beweging zijn, met elkaar of elkaar juist ontwijkend, en hoe wij mensen ons verhouden tot de natuur.

De invloed die haar filmwerk heeft op haar schilderijen is goed te zien: het lijken stills uit een film: als je even de tijd neemt bij het kijken naar de zorgvuldig geschilderde details, overvalt je soms ineens het geroezemoes bij de kassa van de supermarkt, of bij een ander schilderij komt er zomaar een vleug benzine-geur voorbij.

Huis van de Wijk de Meeuw (Motorwal 300) is dagelijks geopend tijdens kantooruren, om de schilderijen te bekijken, misschien wel bij een lekker kopje koffie of thee.