Afbeelding
(Foto: Tom Tossijn)

“Geen overhaaste beslissing over smalle stoep”

Algemeen

NOORD - Er blijven nog wel eens hardnekkige punten liggen uit een vorige bestuursperiode van de stadsdeelcommissie. Niet alles kan in één bestuursperiode worden opgelost. Het probleem van de lukraak op de smalle stoep van de Nieuwendammerdijk geparkeerde fietsen en allerlei andere obstakels is daar een voorbeeld van. Want bijna een jaar geleden kwam het in de vergaderzaal van de commissie, in december, al aan de orde. De toenmalige portefeuillehouder Saskia Groenewoud zag destijds weinig in handhaving en verwijdering van obstakels op de stoep van de Nieuwendammerdijk.

En dat is nog steeds zo voor de huidige DB-portefeuillehouder Yassmine el Ksaihi. Op dringend verzoek van Dennis Overweg van de Partij van de Ouderen lag het vraagstuk weer op tafel, vorige week. En met nagenoeg evenveel argumenten: zelfs na een buurtschouw zag de portefeuillehouder weinig brood in een strenge handhaving: 

“We moeten geen overhaaste beslissing nemen”. Overweg kon het daar absoluut niet mee eens zijn, liet hij luid en duidelijk alle aanwezigen in de commissie weten. 

En evenals vorig jaar zag GroenLinkser Wijbe Langeveld zijn kans schoon om te pleiten voor een autoluwe en zelfs autovrije dijk, zodat de stoepen veel breder kunnen worden. Hoe dat dan moet met hulpdiensten op een lange smalle dijk met veel houten huizen en weinig zijstraten, of met bezorgdiensten, of met de voortuintjes, werd er wederom niet bij gezegd.

In de tussentijd blijven ouders met kinderwagens en moeilijk lopende mensen last hebben van verkeerd geplaatste fietsen. Alleen voor slecht ter been zijnde ouderen zijn de vele bankjes op de dijk wellicht een uitkomst: om even op uit te rusten. El Ksaihi wil de dijkbewoners mobiliseren door samen met hen oplossingen op een rijtje te zetten. 

Dit najaar moet dat gaan gebeuren. Maar die toezegging was voor Overweg te bescheiden: “We moeten gewoon eens de wet handhaven op de Nieuwendammerdijk. Veel mensen maken met hun fiets en andere spullen misbruik van de openbare ruimte”. 

Maar daarin kreeg hij de portefeuillehouder niet mee: “Handhaving is geen oplossing” vond ze.

Wordt vervolgd.

Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Kat door brandweer geholpen Algemeen 30 jan, 11:10
Afbeelding
Stadsdeelcommissie tegen uitbreiding betaald parkeren Algemeen 30 jan, 10:56
Afbeelding
Flinke stijging auto-inbraken in stad Algemeen 29 jan, 10:28
Afbeelding
SNIKHEET: spraakmakende voorstelling over peperdure energie Algemeen 28 jan, 10:37
Afbeelding
Vijftig tinten groen in Noord nummer 22 Algemeen 28 jan, 10:36
Afbeelding
Stadsdeelbestuurders lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 27 jan, 11:42
Afbeelding
Drama dreigt voor eigenaar Banden Uitlijnencentrum Sabri Algemeen 27 jan, 09:26
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Bijzonder bezoek André Kuipers basisschool De Buikslotermeer Algemeen 26 jan, 09:03
Afbeelding
Laatste molen met functie van krijtmolen Algemeen 26 jan, 08:31
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad Algemeen 25 jan, 13:52
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.