Expositie in Kunstraam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - Sinds kort zijn er nieuwe kunstwerken te zien in Het Kunstraam, de buurtetalage op de hoek van de Nieuwendammerstraat / Nieuwendammerdijk. Deze etalage wordt door Floris Hin en Corry van der Pol al jaren beschikbaar gesteld aan kunstenaars die graag hun werk aan anderen willen laten zien, bij voorkeur aan kunstenaars uit de buurt resp. Amsterdam Noord.

Dit keer is werk van Henk Heikoop te zien. Henk tekent, aquarelleert en schildert al jaren. Waar hij ook heen gaat, hij neemt zijn tekenspullen mee. En overal vindt hij onderwerpen om vast te leggen, of hij nu een weekje op Texel of in Griekenland verblijft, in zijn huisje in Bruinisse, of op een cruiseschip dat langs de Noorse kust vaart.

Zee overdag en ‘s nachts

Henk koos voor deze kleine expositie uit zijn omvangrijke oeuvre twee grote collages en drie kleinere werken. De - bijna brutale - collages zijn opgebouwd uit gescheurd papier en tonen ‘de zee overdag’ en ‘de zee bij nacht’. Voor de kleinere werken van drie afzonderlijke bootjes op het strand is een gemengde techniek gebruikt, schilderen en aquarelleren. De bootjes zijn erg kleurrijk en variëren sterk, van bijna verlegen pasteltinten tot vrijmoedige felle tinten.

Nieuwsgierig geworden? Kom maar eens kijken!

Afbeelding