Afbeelding
(Foto: PixaBay)

Projectleider stort zich op hondenpoep in Nieuwendam

Algemeen

NOORD - Het is misschien wel de vloek die op ieder nieuw optreden van lokale bestuurders en politici rust: het onderwerp hondenpoep. Daar krijgt iedere bestuurder of volksvertegenwoordiger in de eerste dagen van zijn/haar lokale politieke bestaan immers in de grote stad mee te maken, meer dan hem of haar lief is.

door Tom Tossijn

Vorige week was de eerste kennismaking van nieuwe bestuurders met hondenoverlast. In de eerste vergadering van het politieke jaar van de stadsdeelcommissie klaagde een inspreker over de opdringerige commerciële hondenuitlaatserviceverleners. Die laten de aan hen toevertrouwde viervoeters bijna dagelijks uit aan het eind van de Nieuwendammerdijk, bij het Rietland. Een groene plek waar de natuur een kans krijgt en waar vaak kinderen spelen – maar waar de poep niet wordt opgeruimd en honden elke dag weer luidruchtig van hun aanwezigheid blijk geven.

Als er op straat commentaar van zich ergerende buren volgt op de overlast van geblaf, gegrom, geplas en gepoep volgt er niet zelden een boze, agressieve reactie van de professionele hondenuitlaters, soms zelfs – aldus de inspreker – met geweld en gescheld. De echtgenote van de inspreker was zelfs een keer gebeten door een hond. Ook wordt er nogal lukraak geparkeerd met de hondenbusjes. En de plaag breidt zich uit naar aangrenzende gebieden in Nieuwendam.

Woongenot

De boze buurtbewoner werd op zijn wenken bediend. De deze zomer aangetreden dagelijks bestuurder Yassmine el Ksaihi – die in Noord over de publieke ruimte gaat – kondigde de recente aanstelling aan van een projectleider. Want ze kon zich de zorgen van omwonenden goed voorstellen: “Het is voor u supervervelend want die grootschalige uitlaatservices tasten uw woongenot aan”.

Nu moet een voor een beperkt aantal uren aangestelde projectleider de kat de bel aanbinden, om in huisdierentermen te blijven. El Ksaihi wil vóór eind van het jaar bij B&W (die er vreemd genoeg over gaat, niet zozeer het stadsdeelbestuur) aan de bel trekken met een pilot. Elementen daarin zouden kunnen zijn: verbodsborden en parkeerbeperkingen, verplicht opruimen van de poep, een maximum aan het aantal honden per uitlaatrondje, een aanlijngebod. De commissieleden bleken tevreden over de voortvarendheid van de portefeuillehoudster, temeer omdat de vorige stadsdeelcommissie er al enkele jaren geleden een ongevraagd advies aan wijdde. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Amsterdam-Noord? Zo werkt dat! Algemeen 2 feb, 10:41
Afbeelding
Vastlopend verkeer vergt stevige aanpak Algemeen 2 feb, 08:22
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 05 - 2023 Algemeen 2 feb, 07:20
Afbeelding
Stadsdeelbstuurscolumn: Investeren in de toekomst Algemeen 1 feb, 14:14
Afbeelding
Buren in Tuindorp Oostzaan delen elektrische auto's Algemeen 1 feb, 12:55
Afbeelding
Vrijwilligers Centrale Amsterdam bemiddelt tussen vraag en aanbod Algemeen 1 feb, 12:48
Afbeelding
Politie-Inval in pand Stoombootweg 112-nieuws 1 feb, 06:23
Afbeelding
Aan spanning geen gebrek in voetbalcompetities Algemeen 31 jan, 16:29
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Kat door brandweer geholpen Algemeen 30 jan, 11:10
Afbeelding
Stadsdeelcommissie tegen uitbreiding betaald parkeren Algemeen 30 jan, 10:56
Afbeelding
Flinke stijging auto-inbraken in stad Algemeen 29 jan, 10:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.