Van motorrijles tot diamanten paar

Algemeen
Brahim Abid op visite bij echtpaar Zwaan - van Druten
Brahim Abid op visite bij echtpaar Zwaan - van Druten (Foto: Rob Beense)

NOORD - Als de stadsdeelvoorzitter van het Stadsdeel Noord bij je op de stoep staat is er iets aan de hand. In dit geval was het Brahim Abid die zich met een verrassing in de Schoorlstraat meldde bij de heer en mevrouw Zwaan - van Druten. Een diamanten koppel.

De bruid en bruidegom kennen elkaar van de motorrijles. Meneer Zwaan kwam net uit dienst en gaf, naast zijn werk in de bouw, scooter- en motorrijles aan de broers van mevrouw van Druten. Aan motorrijden komt het duo niet meer toe, beide zijn nog altijd fervente fietsers en gaan graag op pad.


Mevrouw van Druten komt uit een groot gezin van elf kinderen van het Blauwe Zand maar verhuisde later naar Tuindorp Oostzaan.
Zij werkte, net als haar tweelingzus bij Verkade in Zaandam; een ‘Verkademeisje’ in de woorden van mijnheer Zwaan.

Mijnheer Zwaan is geboren in Landsmeer en heeft bijna 40 jaar in de bouw gewerkt, als timmerman en uitvoerder. Trots is hij op het een aantal gebouwen in de stad waaraan hij heeft mogen werken, zoals de Stopera en de Passengerterminal. Het echtpaar vertelde ook over de watersnood van 1960 waarbij Tuindorp Oostzaan onder water liep. Hun diamantenjubileum hebben zij met familie en vrienden gevierd bij de Verbroederij.