Nachtafsluitingen Zeeburgertunnel (A10)

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - Rijkswaterstaat voert twee nachten onderhoudswerkzaamheden uit in de Zeeburgertunnel. Vanaf maandag 12 t/m woensdag 14 september is elke nacht een tunnelbuis afgesloten. Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met 15 minuten extra reistijd.

Afsluitingen en omleiding

Op onderstaande data is de tunnel afgesloten:

·        Maandag 12 september vanaf 23.00 uur tot dinsdag 13 september 05.00 uur is de tunnelbuis richting Ring A10 Noord afgesloten. Ook de verbindingsboog van de A1 naar de Zeeburgertunnel is dicht.

·        Dinsdag 13 september vanaf 23.00 uur tot woensdag 14 september 05.00 uur is de tunnelbuis richting Ring A10 Oost afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A10 West/Zuid/Oost en lokaal via de Schellingwouderbrug.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeeburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Gedurende deze nachten worden onder andere de tunnelbuizen schoongemaakt. Dat houdt in: De wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten, zichtmeting. Daarbij vind er ook een constructieve inspectie plaats. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.


Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Afbeelding