Feestelijke start bouw moment Buurtkamer op Diereneiland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Marcel Israel Fotografie)

NOORD - Afgelopen donderdag werd de laatste paal geslagen voor de nieuwe buurtkamer op Diereneiland. De start van de bouw trok veel bezoekers en werd op feestelijke wijze gevierd met hapjes, drankjes en verschillende kinderactiviteiten.

Diereneiland is het schiereiland in Molenwijk met een (natuur)speeltuin, een kinderboerderij en een activiteitenaanbod voor kinderen. Diereneiland wordt opgeknapt: er komt een terras met zitplekken, een belevenispad voor de kinderen, het groen wordt aangepakt, de kinderboerderij wordt opgeknapt en er komt een nieuwe en duurzame buurtkamer die op allerlei manieren gebruikt kan worden. 

Tijdens het officiële moment sloeg stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi een funderingspaal in de grond. “Ik ben trots om als nieuwe bestuurder bij de start van zo’n mooi project aanwezig te zijn. Het doet me goed om te zien dat hierbij zo goed wordt samengewerkt door Stichting Kinderboerderij Diereneiland, SPIN, de kinderraad en de buurtbewoners. Voor mij is dat een mooi voorbeeld van hoe de openbare ruimte en het sociale leven elkaar kunnen versterken.”

Voor het ontwerp van de buurtkamer is succesvol samengewerkt met verschillende partijen. Ook is goed geluisterd naar de inbreng van de Kinderraad. Na de vernieuwing komt er een uitgebreide programmering voor alle leeftijden. Ook dit wordt uitgewerkt in samenspraak met alle (huidige) gebruikers. Zo kan het vernieuwde Diereneiland een ontmoetingsplek worden waar alle bewoners zich thuis voelen.

Afbeelding