Wereld Alzheimer Dag in zorgcentrum het Schouw

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - In Het Schouw aan het Dollardplein 2 zal op maandag 19 september van 10.00 -12.00 uur in de Tuinkamer door Toon Poelsma een workshop worden gehouden. In deze workshop verkennen de deelnemers wat ‘vertrouwen’ voor hen betekent. 

‘Met speelse oefeningen geef je via je stem uiting aan vertrouwen. Wat leeft er aan vertrouwen in jou? En: hoe kom jij, vertrouwend op jezelf, met een ander in contact? 

Met je stem doe je oefeningen waarbij je dichter bij jezelf komt en waarbij je contact met elkaar maakt. Ook verken je in een soort interview waarbij het vooral om luisteren gaat, wat ‘vertrouwen’ bij jou oproept. 

De focus ligt op wat er in jou leeft en het van daaruit verbinding met de ander maken: zó dat jij én de ander zich gezien en gehoord weten! Jij bent van harte welkom!’

Training “Goed omgaan met dementie”

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. De dag waarbij er, zoals de naam al zegt, wereldwijd aandacht is voor de ziekte van Alzheimer of dementie. Het Schouw organiseert op deze dag, met stichting ‘Samen Dementie Vriendelijk’, een training voor en door mensen met dementie. 

Bent of kent u iemand met interesse in de gratis basis-workshop: “Goed omgaan met dementie”? Dan bent u welkom op woensdag 21 september van 13:30 - 16:00 in de Tuinkamer.

Aanmelden kan bij Anneke Nan: e mail: anan@amstelring.nl of telefonisch via de receptie (020) 756 4000. Beide workshops zijn gratis.