Open Oscillator in de Tolhuistuin

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - In de nazomer organiseert de Muziekstraat weer het festival Open Oscillator in de Tolhuistuin! Open Oscillator is een tweedaags muziekfestival en een ode aan synthesizers en andere elektronische instrumenten. De tuin van de Tolhuistuin verandert vrijdag 16 en zaterdag 17 september in een waar synth-topia. 

Onder genot van een hapje van het in de IJplein-buurt bekende restaurant Risky World of Food, kan je komen luisteren naar optredens van synthesizer artiesten, komen kijken naar kunstinstallaties of je eigen (portable) instrument meenemen om mee te doen aan het open podium. Ben je vóór 19.30 binnen, is de entree voor het festival bovendien gratis.

Buurtbewoners die aan het broeden zijn op nieuwe muziek, worden aangemoedigd hun instrument mee te nemen en zich in te schrijven voor het Open Podium. Ook muzikanten die niet uitsluitend met synthesizers muziek maken zijn welkom. De oproep is: kom van je zolderkamer af en laat je horen! Op beide dagen van het festival kunnen de muzikanten zich vanaf 17:00 inschrijven, waarna men tussen 18:00-19:30 op volgorde van inschrijving optreedt.

Muziek en kunstinstallaties

Kom genieten van optredens van lokale Amsterdamse, en minder lokale artiesten, onder andere het genre-queer elektronische duo No Plexus, de dystopische electro van Segadeath en het Modular-synth/dans duo Max Frimout en Alesya Dobysh.
Daarnaast zijn er doorlopend kunstinstallaties van Collectief het IJ en Gökay Atabek.
Open Oscillator Vrijdag 16 en zaterdag 17 september 17:00-23:00 uur. Locatie: Tolhuistuin, Tolhuisweg 3. Gratis entree vóór 19:30, daarna: Regulier €10 en Stadspas €5