Wijkgebouw van Schellingwoude behoeden voor sloop

Algemeen
Buurtbewoners luisteren aandachtig
Buurtbewoners luisteren aandachtig (Foto: )

NOORD - Een verhaal met een een hoog ‘er was eens gehalte’......Op het plein voor de kerk van Schellingwoude, aan de Wijkergouw, is zaterdag j.l. een petitie aangeboden aan de nieuwe stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Noord Brahim Abid. De petitie van nu is opgesteld om het wijkgebouw van Schellingwoude uit 1937 te behouden van de sloop. De betrokkenen vrezen met grote vreze.  

aan steun geen gebrek

Om het wijkgebouw van Schellingwoude uit 1937 te behouden van de sloop moet er van alles uit de kast worden getrokken. Het authentieke wijkgebouwtje (vroeger jeugdgebouw) was voorheen eigendom van de Hervormde kerk. Deze heeft een aantal jaren geleden het pand verkocht en nagelaten om hier een kettingbeding op te vestigen. 

Claudia Binkmann weet hoe de vork in de steel steekt. ‘De toenmalige koper heeft toegezegd het gebouwtje te kopen ten behoeve van het dorp’ zo laat zij weten. ‘Helaas denken zijn dochter en schoonzoon, die de huidige eigenaar zijn hier anders over. Zij willen deze kip met gouden eieren slachten om zo hun graantje mee te kunnen plukken van de huidige winstgevende woningmarkt. Het dorp wil het gebouwtje natuurlijk heel graag behouden.’

Meer dan 420 handtekeningen

Het is een plek waar de plattelandsvrouwen samen komen, het koor oefent hier, het wordt als stembureau ingezet, maar ook voor de dorpsbijeenkomsten, yoga lessen en de viering van Koningsdag. Vandaar dat nu het ‘wapen’ van de petitie is ingezet.  Deze is door meer dan 420 mensen ondertekend. Stadsdeelraad voorzitter Brahim Abid was aanwezig om zich op de hoogte te laten brengen van de situatie en om de petitie in ontvangst te nemen.

Brahim Abid scant de QR code