Plan Van Gool centraal in Museum Amsterdam Noord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ferry Kesselaar)

NOORD - De nieuwste tentoonstelling van Museum Amsterdam Noord is inmiddels voor geopend verklaard: Thuis in Plan Van Gool. 

Met ‘Thuis in Plan Van Gool’ wordt ingespeeld op de naderende gemeentelijke status van beschermd stadsgezicht. Dat is een belangrijke mijlpaal voor een buurt midden in een snel veranderend stadsdeel. De tentoonstelling staat stil bij het ontstaan en de ontwikkeling van deze bijzondere buurt en laat zien waarom bewoners van toen en nu zo verbonden zijn met hun Plan Van Gool.

Wonen & identiteit

In de tentoonstelling wordt de architectuur en de sociale cohesie onder buurtbewoners door de jaren heen belicht, aan de hand van van foto’s, documenten, video’s, objecten en audioverhalen. 

Ook onderzoekt de tentoonstelling de relatie tussen wonen & identiteit. Hoe kan het dat zoveel verschillende bewoners, zowel vroeger als nu, zo’n sterke band voelen met deze buurt?

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 26 februari 2023 op elke donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Museum Amsterdam Noord is gevestigd op de Zamenhofstraat 28A. 

Kijk voor meer informatie op www.museumamsterdamnoord.nl.

Afbeelding