Open dag Moestuinschool Sixhaven

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De Moestuinschool in de groene oase bij de Sixhaven houdt op zaterdag 24 september van 12:00 tot 16:00 uur een open dag. De dag – tevens burendag – begint met een brainstorm met tuinlui en buren over het bouwen van twee hotels op het terrein: een wormenhotel en een insectenhotel. Willen ze die wél in de buurt, ondanks de hotelstop?

De initiatiefnemers Michel Olden, Aliet Rogaar en Nancy Wiltink bouwen alvast een tijdelijke bijen- en wormen-B&B, die iedereen op eigen balkon ook zelf kan nabouwen. Om 15.00 uur komt gastdocent Wendy Pols van alles vertellen over eetbare bloemen, waarbij uiteraard ook gesnoept wordt van de bloemblaadjes.

Groene vingers

De Moestuinschool is bedoeld voor (aspirant) volkstuinders, voor bovenwoningbewoners die de aarde met hun groene vingers willen voelen en wat vaker buiten willen zijn, voor liefhebbers van biologische groenten, voor thuiswerkers die het huis uit willen. Kortom: voor alle mensen die zelf onderdeel willen zijn van de vergroening van de stad. Er is géén beginniveau vereist, de groene vingers krijg je vanzelf. Tuinlui eten het hele seizoen uit eigen tuin en kunnen aan het eind van het jaar hun eigen huis, tuin of buurt omtoveren in een eetbare oase in de stad.

Inschrijven voor 2023

Het schooljaar duurt tien maanden, van februari t/m november 2023. Er zijn twintig lesdagen en vijfentwintig tuinochtenden op dinsdag of donderdag. De Moestuinschool is niet gesubsidieerd, maar er zijn een aantal plekken voor half geld beschikbaar. Er is plek voor 36 cursisten. Informatie over docenten, lesopzet, inschrijven en kosten met of zonder: www.moestuinschoolamsterdam.nl

Aanmelden als suikeroom of suikertante (dat zijn mede-financiers zodat mensen ook voor half geld mee kunnen doen) van de Moestuinschool is ook zeer welkom. Mail dan snel naar info@moestuinschoolamsterdam.nl