Afbeelding
(Foto: )

Ook Noord viert dit weekend Burendag

Algemeen

Een recordaantal van bijna 8.200 buurten viert dit weekend Burendag. Nooit eerder deden zo veel buurten mee aan Burendag als aankomend weekend. Op bijna 8.200 plekken  kijk op de kaart voor de Noord plekken -  komen buren dit jaar samen om elkaar (beter) te leren kennen. Het oude record van 2021 stond op 6.300 buurten. 

Organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts zien dat er na twee jaar corona veel behoefte is aan verbondenheid tussen buurtgenoten. Burendag wordt ieder jaar gevierd op de laatste zaterdag van september. De dag is in het leven geroepen om iedereen in Nederland de mogelijkheid te geven op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Wanneer buurtgenoten elkaar kennen wordt de buurt immers gezelliger, socialer en veiliger.

Animo Dat de animo dit jaar enorm is, is niet geheel een verrassing voor organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts. Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Wij zien al langere tijd dat de behoefte aan verbinding in buurten heel groot is. De coronaperiode heeft ons allemaal laten zien hoe belangrijk het is het dat je mensen in de buurt hebt waar je op terug kunt vallen. En dat belang wordt onderstreept door andere problemen die in de samenleving spelen, zoals de energiecrisis die zo veel mensen raakt. Terugvallen op elkaar is een stuk gemakkelijker als je elkaar kent. Daarom zijn we heel blij om te zien dat zó veel buurten dit jaar meedoen. De contacten die op die dag gelegd worden gaan veel mensen in de toekomst helpen. Want meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt.”

Doel “Dit is waar we 17 jaar geleden Burendag voor bedachten”, vertelt John Brands, directeur Jacobs Douwe Egberts Nederland. “Ons doel is altijd geweest om zo veel mogelijk mensen met elkaar te verbinden. Het is dan natuurlijk fantastisch om te zien dat het aantal deelnemende buurten jaar na jaar groeit. We zijn heel trots dat dit jaar in 8.200 buurten, in alle gemeenten in ons land, Burendag gevierd wordt.”

Budget Buurten konden via Burendag.nl bij het Oranje Fonds een bedrag tot 350 euro aanvragen voor hun Burendag. Dit bedrag kan gebruikt worden om activiteiten te organiseren die buurtgenoten met elkaar in contact brengen. Denk hierbij aan het organiseren van een spelletjesdag, het samen aanleggen of onderhouden van groen in de buurt of het in elkaar zetten van een picknicktafel die door alle buren gebruikt kan worden. Omdat er dit jaar zo veel aanmeldingen binnen gekomen zijn, is het totaalbudget van 1 miljoen euro tussentijds door het Oranje Fonds met 25 procent verhoogd tot 1.25 miljoen euro. Duizenden buurten In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al zo’n 52.000 Burendagactiviteiten. Inmiddels doen er jaarlijks duizenden buurten mee

www.oranjefonds.nl

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
BuitenMarkt op NoordOogst Algemeen 30 nov, 15:26
Afbeelding
Column Stadsdeelbestuur Algemeen 30 nov, 08:19
Afbeelding
Toekomst Vliegenbos: weg met tennisclub? Algemeen 29 nov, 18:26
Afbeelding
Motie: met bewoners overleggen over windmolens Algemeen 29 nov, 16:19
Afbeelding
Parkeertarief in Noord de hoogte in Algemeen 29 nov, 14:17
Afbeelding
Nieuw systeem sociale huur per januari 2023: zo werkt het Huis 29 nov, 11:51
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Restaurant Helling 7 wint Entree Award Algemeen 29 nov, 09:04
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Decembereditie Twiskemolenloop staat voor de deur Algemeen 28 nov, 12:25
Afbeelding
Koploper s.v. Kadoelen sleept in blessuretijd punt uit het vuur bij De Meer Algemeen 28 nov, 12:22
Afbeelding
Beste doortrapper in Noord Algemeen 28 nov, 11:50
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief