EERSTE SOEPFESTIVAL VAN AMSTERDAM

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - Op Burendag, zaterdag 24 september, zal Ondernemersvereniging Van der Pekstraat het eerste en grootste Soepfestival van Amsterdam houden: de Strijd om de Gouden Pollepel. Buurtbewoners, ondernemers en organisaties die in Oud Noord actief zijn maken daarbij de soep die hun identiteit onderstreept. Die delen ze met het publiek, vanuit hun marktkraam. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar.

De strijd om de Gouden Pollepel is een smakelijk, vermakelijk evenement rond het enige gerecht dat werkelijk overal ter wereld wordt gegeten. Door oud en jong. Door rijk en arm. Door elk geloof, door iedere afkomst. Iedereen ter wereld eet soep.

Tijdens dit eerste Amsterdamse Soepfestival strijden twintig teams, en dus soepen, om de eer en om de Gouden Pollepel, de felbegeerde trofee. Een publieksprijs, want bezoekers kiezen de winnaar. De soepen worden geserveerd vanuit marktkramen.

Wie een oordeel wil vellen over de culinaire prestaties koopt een kom en proeft de soepen. Een eenvoudige soepkom kost € 1,50, de handbeschilderde luxe kom kost € 5 Euro.

Dagelijks melden zich nieuwe soepstrijders bij de organisatie. Inmiddels hebben 16 teams zich al ingeschreven. Onder hen: bekende restaurants uit de Van der Pek, buurtbewoners, wooncollectief Copekcabana, nieuwe Noorderlingen uit Overhoeks en een Stadsdeelteam.

HET EERSTE (NOORD)AMSTERDAMSE SOEPFESTIVAL
Van der Pekstraat, tussen Heimansweg en Jasmijnstraat (bij PEXPO)
Datum: zaterdag 24 september a.s. ; tijd: 13 – 17 uur, prijsuitreiking om 16.30 uur
Aanmelden teams: contact@vanderpek.info / Vincent Jobse 06 28565054


VERDERE ACTIVITEITEN OP BURENDAG

Op Burendag, zaterdag 24 september a.s. zijn er de hele dag en avondactiviteiten voor de buurt in de Van der Pekstraat:

Aan het eind van de ochtend opent de foto expositie ‘IK BEN VAN DER PEK’ in buurtgalerie PEXPO in de Van der Pekstraat. In Pexpo worden 40 fotoportretten van buurtbewoners van de Van Der Pekbuurt getoond.

In de middag vindt het Soepfestival plaats op het middengedeelte van de straat, voor PEXPO, aansluitend aan de markt. Daarnaast zijn er verschillende kinderspelen en is er een fotohokje waar je zelf foto’s kunt nemen.

De dag sluit af met een openluchtbioscoop waar een film over de buurt wordt getoond. De film laat 11 videoportretten van buurtbewoners zien en video van Van der Pek kids reporters. Locatie: Van der Pekstraat, bij de Jasmijnstraat.