Steeds meer huishoudens in Amsterdam kiezen voor energiezuinige verlichting

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

In tijden waarin het vaak over ons klimaat gaat en over de schommeling in energieprijzen is het fijn om energiezuiniger te zijn in huis. Energiezuinigheid is goed voor het klimaat en voor onze portemonnee. Een idee voor het zuiniger gebruik van energie in huis is het gebruik van ledpanelen. In onze huizen maken we vaak gebruik van licht. Overdag zonlicht en als het donker is zetten we de lampen aan. Door het gebruik van ledlicht kun je ontzettend veel energie besparen. Er wordt namelijk meer dan 75 procent bespaart op de energie. Licht van led is daarbij ook van hoge kwaliteit. Kijken naar het in huis halen van ledpanelen is een slimme actie. 

Wat zijn de voordelen van led?

Zoals gezegd is led erg energiezuinig. Dit is een zeer groot voordeel van het gebruik van dit soort licht. Daarnaast zijn er natuurlijk meer voordelen die gepaard gaan met het gebruik van led. De lange levensduur is één van die voordelen. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat led nog milieuvriendelijker en fijn voor de portemonnee is. Het is een investering die zich op de lange termijn zeer zeker uitbetaald. Zo’n ledpaneel gaat namelijk vele jaren mee. In branduren wordt het uitgedrukt in 50.000 branduren. Daar kan iedereen wel even mee vooruit. Het difuus licht van de panelen verspreiden het licht egaal. Bij het verspreiden wordt er nooit geknipperd. 

Minder moe en een betere concentratie

Het diffuus licht en het niet knipperen zorgt ervoor dat de kwaliteit van het licht erg hoog is. Zo hoog dat de lichtopbrengst vermoeidheid vermindert en zelfs zorgt voor een betere concentratie. Het is dus ideaal om ledpanelen te installeren op de plekken waar veel concentratie geëist wordt. Dit kan een werkplek zijn, maar ook een gamingkamer. Doordat er meerdere afmetingen beschikbaar zijn is het mogelijk om in ruimtes van alle maten ledpanelen te gebruiken. Zo kun je 60x60 ledpanelen gebruiken of een maatje groter als dat nodig is. Doordat de panelen goed zijn afgesloten kun je ze ook makkelijk schoonhouden. Veeg er eens in de zoveel tijd een doekje overheen en je bent klaar. 

De lichtbronnen van de toekomst

Het toepassen van led is de afgelopen jaren al erg gegroeid. Dit komt door al zijn kwaliteiten met als voornaamste dat het de juiste keuze is voor de toekomst. Ledlicht is op vele manieren te gebruiken. De panelen zijn daar een voorbeeld van, maar er zijn nog veel meer opties. Zo zijn er strips, is er buitenlicht en is er railverlichting. 

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie