Stichting OOPOEH viert 10-jarig bestaan met groot feest

Algemeen
Theo uit de Amsterdamse Pijp
Theo uit de Amsterdamse Pijp (Foto: aangeleverd)

NOORD - Een groot feest. Dat organiseert Stichting OOPOEH op dinsdag 4 oktober (dierendag) in Amsterdam Noord. Met als belangrijkste gasten heel veel oppasoma’s en -opa’s en natuurlijk hun oppashondjes. Verder staan op de gastenlijst bekende ambassadeurs zoals Martin Gaus, Loretta Schrijver (met haar hondje Zorra), Maureen du Toit en Jeroen Oomen. 

Het belooft een spetterend feest te worden met o.a. zandkunst en een OOPOEH hondenparcours waar de honden kunnen rennen, vliegen, rollen en zich uitleven. Stichting OOPOEH is tien jaar geleden begonnen vanuit de wens om senioren die zelf geen hond meer kunnen of willen nemen te matchen aan een lieve oppashond in de buurt. Daarmee sla je 3 vliegen in 1 klap: een 55-plusser heeft de gezelligheid van een oppashond, de hond zit niet meer alleen thuis en het baasje heeft een betrouwbare oppas voor zijn viervoeter. 

Stichting OOPOEH viert nu de duizenden matches die zij in die tien jaar heeft gemaakt. Ellen Groneman (directeur van Stichting OOPOEH): “We hebben in de afgelopen jaren zulke mooie contacten tussen OOPOEH’s, baasjes en honden tot stand gebracht. In het hele land, en er komen steeds meer OOPOEH’s en baasjes bij. Alleen al in Amsterdam lopen er momenteel 126 senioren rond met een lief parttime hondenmaatje. Voor senioren die zelf altijd huisdieren hebben gehad maar om welke reden dan ook niet (meer) aan een eigen hond willen of kunnen beginnen is dit een fantastische oplossing.” 

Zoals bijvoorbeeld OOPOEH Theo (72) uit de Amsterdamse Pijp. Hij miste zijn eigen hondje verschrikkelijk toen die overleed maar hij is nu alweer jaren dolgelukkig met zijn lieve oppashondje Bickel. OOPOEH. Theo: ‘Via Stichting OOPOEH heb je wel de lusten maar niet de lasten van het hebben van een hond. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten.’