Troep in Tiny Showroom

Algemeen
Votsalakia, Samos
Votsalakia, Samos (Foto: )

NOORD - Van tiny stukjes plastic, steen, glas en ander afval maakt schrijver-illustrator Mariëtte Wijne kleine, kortstondige stillevens en sculpturen. De expositie TROEP van Mariëtte Wijne is van 8 tot 16 oktober te vinden in de Tiny Showroom.

Wijne begon met jutten op een Grieks eiland, maar sprokkelt net zo lief in de stad. Voor TROEP ging ze door de straten van Tuttifruttidorp. Benieuwd naar wat ze gevonden heeft? Kom maar kijken naar de expositie in Tiny Showroom, Soembawastraat, Amsterdam. Daarna gaat TROEP netjes in de prullenbak.

Tiny Showroom staat in Tuttifruttidorp (TFD) in Amsterdam Noord, niet ver van de NDSM-werf. Het gebouwtje meet nog net geen 5m2 en is speciaal voor deze plek ontworpen door Simon de Boer. Ongeveer zes keer per jaar zijn er in Tiny Showroom exposities te zien van verschillende makers, kunstenaars, ontwerpers, fotografen... Steeds wordt het kleine interieur van de ‘Tiny’ anders ingevuld, elke expositie is weer een andere beleving.

Expositie TROEP van Mariëtte Wijne. Van 8 tot 16 oktober. Zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Maandag t/m vrijdag is Tiny Showroom op afspraak open: 06 81 91 72 18

www.tinyshowroom.nl