Zondag 6 november weer Twiskemolenloop

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Selma Dag)

Noord-Hollands mooiste recreatieve hardloopwedstrijd gaat op voor de tweede editie van het seizoen. De Twiskemolenloop in Landsmeer is al meer dan 47 jaar een begrip onder hardlopers. Onder de rook van Amsterdam, in het prachtige Twiske, kunnen zondag 6 november in totaal zes verschillende afstanden worden gelopen over een autovrije parcours.

Nico Hemelaar, coördinator van de organisatie is enthousiast over het nieuwe seizoen: “Na de moeilijke Corona periode was het fantastisch toen op 2 oktober het nieuwe seizoen van start ging. Honderden lopers genoten weer van het lopen in het Twiske en er werden mooie tijden gelopen. We kijken dan ook uit naar deze tweede editie en hopen dat veel lopers zich weer aanmelden via de website van AC Waterland. Onze club is er weer helemaal klaar voor.”

Inschrijving

De digitale inschrijving sluit op vrijdag 4 november om 23:59, of eerder als het maximale aantal lopers is bereikt. Op de dag van de loop zelf is het niet mogelijk om in te schrijven. Per loop betalen de volwassenen €8,00 en kinderen tot en met 12 jaar € 3,00.

Net als de vorige seizoenen kent de Twiskemolenloop zes afstanden: 3, 5, 10, 16.1 en 21.1 km voor alle leeftijden, en de 1.5 km voor kinderen t/m 12 jaar. Zoals altijd is elk parcours autovrij over verharde wegen en de afstanden zijn door de Atletiekunie gecertificeerd. Tijdens de loop zijn er op meerdere plaatsen drinkposten ingericht. Alle afstanden vertrekken vanaf de baan van AC Waterland in Landsmeer. Er is gratis parkeergelegenheid bij de ingang van het Sportpark aan de Sportlaan in Landsmeer.

Meer informatie staat op https://www.acwaterland.nl/twiskemolenloop