Punten nog niet vanzelfsprekend

Algemeen
soccer ball
soccer ball (Foto: PixaBay)

NOORD - De voetbalprestaties van de z.g. standaardteams uit Noord zijn wekelijks uiterst gevarieerd. Ook nu weer zeer wisselende optredens en voor komend weekeinde weer aantrekkelijke wedstrijden in het vooruitzicht.

Voor ASV De Dijk wil in het in In de Vierde Divisie A nog altijd niet vlotten. lDe club moest haar achtste nederlaag 92-0 tegen SV Poortugaal) slikken. Dat Nydel Forgweh zaterdagmiddag bij een 0-0 stand twee keer geel kreeg was niet bevorderlijk. Daar kon een drievoudige wissel in de pauze niets aan veranderen. Zaterdag ontvangt de rode lantaarndrager ARC (10 gespeeld 15 punten).
In de eerste klasse A rekende HBOK op succes tegen laagvlieger Monnickendam. Het team van trainer Adri Looijen probeerde HBOK te verrassen (0-2 voorsprong) en toch lukte dat niet en moest het toestaan dat HBOK met een 3-2 winst van het veld stapte. Zaterdag speelt HBOK 6-8 p) bij Roda 46 (6-10 p).
De derby tussen Noord (De Volewijckers) en West (VVA/Spartaan) werd een vermakelijke zoals dat als beste omschreven kan worden. De groenwitte brigade wist met een 3-1 zege goede zaken te doen. Zaterdag komt FC Castricum op bezoek dat een punt meer heeft weten te scoren tot nu toe.
In de vierde klasse C strijden Kadoelen, TOB en Meteoor om de eer van Noord. Kadoelen weet dat op dit moment als beste te doen en staat na de 6-1 winst op Sloterdijk fier aan kop. TOB volgt daar vlak achter op drie punten achterstand. Beide teams ontmoeten elkaar zaterdag. 

De Meteoor wist in dezelfde klasse een 3-1 zege te behalen bij ZSGO/WMS en ontvangt deze week TOS/Actief. De zondagspelers van Meteoor verloren met 2-1 van koploper Onze Gezellen en zullen deze week moeten winnen van Oosthuizen om haar middenmootpositie te verstevigen.