ROC studenten zetten zich in voor Noord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - In het Huis van de Wijk Waterlandplein heeft donderdag 17 november de feestelijke startbijeenkomst plaats gehad voor het project ´Buurtverbinding in Noord´. Tot eind juni 2023 lopen ROC studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen (Social Work en Maatschappelijke Zorg) een stage die erop gericht is ondersteuning te bieden in de wijken van Noord. Dit project is een initiatief van het ROC van Amsterdam, ROCTOP en Civic Amsterdam.

Het doel van het project Buurtverbinding in Noord is het beantwoorden van niet geïndiceerde zorg- en ondersteuningsvragen van bewoners en organisaties in de wijk. Buurtverbinding is bedoeld voor alle bewoners (jong & oud) en organisaties in Amsterdam Noord. De studenten kunnen helpen met zowel kortdurende als langdurige ondersteuningsvragen.

Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan: # eenzame cliënten die hun sociale netwerk willen uitbreiden, # cliënten die hulp nodig hebben bij het zoeken naar een (vorm van) dagbesteding; # cliënten die praktische hulpvragen hebben zoals ondersteuning bij boodschappen, afspraken buitenshuis, invullen van formulieren, post sorteren of andere administratieve taken; # ondersteunen bij het gebruik van telefoon/computer/internetbankieren, huiswerkbegeleiding, ordenen van huishouding; # laagdrempelig vriendschappelijk bezoek in de vorm van een maatje, of taalmaatje.

Feestelijke startbijeenkomst

Donderdag ging het project Buurtverbinding in Noord officieel van start. Tijdens een feestelijke startbijeenkomst presenteerden de studenten zichzelf. Ook waren er toespraken van de organisatoren en stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi. Ook was er voor de circa 100 gasten alle tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding