Opening bibliotheek Damstede Lyceum

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Uit recente publicaties blijkt wederom dat taal en spreekvaardigheid belangrijke voorwaarden zijn voor betere schoolprestaties in alle vakken; basisvaardigheden bij jongeren die steeds meer onder druk staan. Het Damstede Lyceum in Amsterdam-Noord opent daarom op 24 november a.s. een splinternieuwe bibliotheek.

Nieuwe bibliotheek voor Damstede Lyceum: meer dan lezen alleen 

Taal en leesvaardigheid                                         

Een bibliotheek waar leerlingen in een aantrekkelijke omgeving met 20 leesstoelen en 50 huiswerkplekken kunnen lezen, zelfstandig kunnen werken en in het Lagerhuis de mogelijkheid hebben met elkaar te debatteren en gesprekken te voeren over gelezen en te lezen boeken. Het Damstede Lyceum wil met dit initiatief het lezen en oefenen en verbeteren van de spreekvaardigheid een belangrijke impuls geven.

Bibliotheek van en voor leerlingen

De leerlingen zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de bibliotheek. Ze hebben o.a. meegedacht over het ontwerp en de inrichting van de bibliotheek en over de boeken die volgens hen in de bibliotheek niet mogen ontbreken. Door de bibliotheek aan te laten sluiten op de wensen van de leerlingen is het een plek geworden waar leerlingen zich thuis kunnen voelen.  

Opening

De bibliotheek wordt op 24 november a.s. feestelijk geopend met bijzondere gasten als Marjolein Moorman, Abel van Gijlswijk, Marjolijn van Heemstra en Massih Hutak. Er is o.a. een voorleeswedstrijd en ook de prijs voor het beste korte verhaal over Amsterdam-Noord wordt uitgereikt.

Het Damstede Lyceum

Damstede is een school voor gymnasium, vwo, havo en technasium. De school biedt een tweejarige brugklas. De brugklas kent vwo-, havo/vwo- en havo-klassen. Na deze brugklasperiode maken leerlingen hun definitieve keuze voor de opleiding die bij hen past. In het eerste jaar maken alle leerlingen kennis met het technasium. Damstede Lyceum geeft extra aandacht aan de Nederlandse taal, aan spreekvaardigheid en studievaardigheden. Damstede Lyceum maakt deel uit van Stichting ZAAM.

Afbeelding