Jongerenambassadeurs vertegenwoordigen jongeren in Noord

Algemeen
Jongerenambassadeurs vertegenwoordigen jongeren in Noord
Jongerenambassadeurs vertegenwoordigen jongeren in Noord (Foto: Tom Tossijn)

Jongeren willen in Noord meer te vertellen hebben. Veel besluiten hebben immers gevolgen voor jongeren. Daarom vond vorige week het eerste optreden van de jongerenambassadeurs in de stadsdeelcommissie plaats. Het was een kennismaking, maar we zullen meer van ze horen de komende tijd.

Jongerenambassadeurs in Noord

door Tom Tossijn

De Noordse jongerenambassadeurs kwamen vorige week woensdag kennismaken met de leden van de stadsdeelcommissie. Kort en krachtig legden ze uit wat ze willen aanpakken en wat hun rol is bij besluiten die veel invloed hebben op de dagelijkse leefwereld van jongeren. Evenals de leden van de stadsdeelcommissie komen de jongerenambassadeurs elke twee weken bijeen. Dan worden er zaken gedaan: wat kan het stadsdeel meer en beter doen voor jongeren? Welke adviezen hebben invloed op jongeren in buurten en wijken?

“Jong, gedreven, verbindend en daadkrachtig”: dat waren enkele van de opvallende kenmerken die de ambassadeurs in hun presentatie zelf koppelen aan hun optreden. Daarmee zijn ze ook aantrekkelijk voor andere jongeren die ervoor voelen lid te worden. Actuele thema’s zijn bijvoorbeeld veiligheid voor jongeren in de buurt en het aanbod aan sport en ontspanning voor jongeren.

Jongerenambassadeurs adviseren het stadsdeelbestuur over hun beleid en het afstemmen daarvan op de belangen en behoeften van jongeren. Ook ondersteunen de jongerenambassadeurs het stadsdeel bij het bereiken van de jeugd. Momenteel zijn er zes jongerenambassadeurs, maar er kunnen meer bij. Wat één van de ambassadeurs naar voren bracht: “Als je niet betrokken wilt zijn bij de jongerenambassadeurs, hou dan in de gaten dat veel besluiten jou als jongere toch aangaan”.