Koploper s.v. Kadoelen sleept in blessuretijd punt uit het vuur bij De Meer

Actiemoment Kadoelen (Foto: Merlijn Rademaker)

NOORD - Nadat vorige week zaterdag in de druk bezochte derby thuis tegen De Meteoor de periodetitel in de wacht werd gesleept, reist s.v. Kadoelen af naar De Meer. Afgelopen seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar in de 3e klasse maar zoals bekend degradeerden beide clubs. Onder leiding van de nieuwe trainer Rene Panhuis en een aantal versterkingen probeert De Meer dit seizoen weer te promoveren.

door Merlijn Rademaker

Trainer Donny Geel van s.v. Kadoelen kan om verschillende redenen vandaag geen beroep doen op aanvoerder Patrick Pigge, John Bangura, Daimy da Graca en Nicky Roele en moet daarom de nodige omzettingen doen. Zo start Redouan Fares voor het eerst in de basis en schuift Davey Dangeli door naar spitspositie.

De wedstrijd die om onduidelijke redenen 5 minuten later begint, levert na 6 minuten al bijna een doelpunt op voor Kadoelen. Landry Monni wordt de diepte ingestuurd door Shrino Lee maar uit een moeilijke hoek weet keeper Jose Ignacio Zuleta de bal met behulp van zijn voet en paal ten koste van een corner te pareren. In de minuten daarna wordt Landry Monni achtereenvolgens door Jurre de Boer en Davey Dangeli alleen voor de keeper gezet maar beide keren wordt mede door goed uitkomen van Jose Ignacio Zuleta een doelpunt voorkomen. Na gestrande afstandsschoten van Jurre de Boer en Davey Dangeli kruipt De Meer langzaam uit haar schulp en is na 15 minuten voor het eerst dreigend als een vrije trap van Charalampo Voutsas via een klutsbal bij aanvoerder Jorit Blaas komt maar die kan er zijn voet niet goed tegen aanzetten. Even later zijn achtereenvolgens Vital Schaeken en Daan Klein namens De Meer dreigend zonder dat er gescoord wordt.

Hierna volgt het er een fase met weinig kansen maar met de nodige glijpartijen van spelers van beide teams zonder dat de bal in de buurt is. Na 32 minuten moet de goed spelende Shrino Lee van Kadoelen geblesseerd het veld verlaten en vervangen worden door Gennerio Kom. In de laatste fase voor rust is er toch weer opwinding. Eerst schiet Jorit Blaas vanaf de linkerkant een vrije trap buiten bereik van keeper Danny Bodemeijer op de lat. Vijf minuten later zet de diep gestuurde Landry Monni, Jose Ignacio Zuleta dermate onder druk dat de bal bij Davey Dangeli terecht komt. Helaas voor Kadoelen gaat zijn schot van grote afstand net naast het lege doel. In de 45e minuut neemt De Meer dan toch onverwacht de leiding als een door Kadoelen-verdediging weggekopte bal bij Jasper Boekee terecht komt die zich niet bedenkt en vanaf 25 meter de bal in een keer op de slof neemt en de bal via de binnenkant van de paal prachtig in het doel van Danny Bodemeijer eindigt.

In de 2e helft start Kadoelen sterk en lijkt het na een minuut al gelijk te maken. De vrije trap van Rick Smit komt via Jurre de Boer en Redouan Fares bij Toon de Waal terecht die weinig moeite heeft om de bal van dichtbij in het doel te schieten. Scheidsrechter Koenekoop die helaas voor Kadoelen op grote afstand van de situatie staat, gaat waarschijnlijk af op het vlagsignaal van de grensrechter van De Meer waardoor Kadoelen ten onrechte een doelpunt door de neus geboord krijgt. Twee minuten later weet Danny Bodemeijer na geklungel in de achterhoede van Kadoelen een grotere achterstand te voorkomen.

Met een uur op de klok maken Toon de Waal en Redouan Fares plaats voor verse krachten Maurice de Ridder en Mitchell Bijvoet. Kadoelen heeft een veldoverwicht zonder tot noemenswaardige kansen te komen. De Meer vormt een sterk collectief en is in de 73e minuut dicht bij de 2-0 als de gevaarlijkste speler Jasper Boekee uitbreekt maar zijn schot gaat echter net naast. Nadat De Meer ook een aantal keer wissels heeft doorgevoerd: Daan Klein, Mels Otsen en Vital Schaeken maken plaats voor

Lars Deinum, Tobias Hakkaart en Toine Boelens, gaat Kadoelen in de slotfase meer risico’s nemen en schuift verdediger Tim Beele mee naar voren. In de 87e minuut dreigt Landy Monni door te breken maar weet de goed uitgekomen Jose Ignacio de Zuleta buiten de 16 de bal te onderscheppen. In de 90e minuut moet hij echter ook hij zich gewonnen geven als een prima vrije trap van Rick Smit prachtig door Davey Dangeli in de kruizing wordt gekopt en zo voor Kadoelen een punt uit het vuur sleept.

Met de 1-1 eindstand kunnen beide partijen leven en “it’a fair result”zoals Jose Ignacio de Zuleta het treffend weergeeft. Omdat van de nummers een tot en met acht alleen TOS Actief tot winst kwam, blijft in deze ongemeen spannende competitie Kadoelen na negen wedstrijden ongeslagen bovenaan staan met drie punten voorsprong op TOS Actief en vijf op AGB dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week neemt Kadoelen het thuis op tegen Zeeburgia terwijl De Meer afreist naar Atletico Club Amsterdam.