Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Toekomst Vliegenbos: weg met tennisclub?

Algemeen

“Wij. Gaan. Hier. Niet. Weg!” roept voorzitter Tjay Tjiook van tennisvereniging Elzenhagen. Tot zijn verbijstering las hij in de ‘Visie Vliegenbos 3.0’ dat het tennispark in het bos berust op een ‘dwaling’, dat het bijbehorende parkeerterrein zou moeten vervallen en dat op ‘iets langere termijn’ het tennispark uit het bos moet verhuizen richting Buikslotermeerplein.

In de eeuw dat het Vliegenbos bestaat hebben er naast de natuur ook diverse recreatieve functies een plaats gekregen: de camping annex tal van vakantiehuisjes, volkstuinpark Buitenzorg, het clubhuis van Scoutinggroep Wartburg, het tennispark (waar voorheen al korfbal- en voetbalvelden lagen). Als dat park verdwijnt, evenals zijn parkeerterrein, is er weer meer ruimte voor groen.

“Wij zijn een vereniging met 1300 leden, voor een kwart bewoners van de Nieuwendammerdijk,” zegt Tjiook, “maar ook veel mensen uit Oost en Centrum. Die komen niet allemaal op de fiets en ons parkeerterrein heeft bovendien een door ons gedoogde buurtfunctie. Alles wat wij doen is openbaar, in samenspraak met de buurt. Wij hebben nul klachten van overlast.”

Nieuwe locatie club: Buikslotermeerplein?!

“Die vereniging staat op springen,” reageert voorzitter Hooft van de Stichting Vliegenbos. “Er staan zeshonderd gegadigden op de wachtlijst en ze zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden. Het tennispark geeft veel lichtoverlast, wat slecht is voor de omringende natuur. Er staan veel bomen omheen zodat er in het najaar voortdurend bladblazers staan te razen. Ik ben een enorm voorstander van sport, maar als dat tennispark daar niet lag, zou iemand het dan bij zijn volle verstand op die plaats aanleggen? De vraag stellen is hem beantwoorden.”

Met gemak 22 tennisbanen

Hooft heeft al een prima nieuwe locatie voor de tennisclub in gedachten: de braakliggende westzijde van het Buikslotermeerplein waar ‘met gemak 22 tennisbanen’ gebouwd kunnen worden. Maar Tjiook houdt voet bij stuk: “Wij gaan hier niet weg!” Dat de stichting zijn vereniging niet raadpleegde stoort hem. Binnenkort gaan de twee alsnog met elkaar praten. “Verkeerde volgorde”, voorspelt Tjiook, “en met dezelfde uitkomst.”

Afbeelding
Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Amsterdam-Noord? Zo werkt dat! Algemeen 2 feb, 10:41
Afbeelding
Vastlopend verkeer vergt stevige aanpak Algemeen 2 feb, 08:22
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 05 - 2023 Algemeen 2 feb, 07:20
Afbeelding
Stadsdeelbstuurscolumn: Investeren in de toekomst Algemeen 1 feb, 14:14
Afbeelding
Buren in Tuindorp Oostzaan delen elektrische auto's Algemeen 1 feb, 12:55
Afbeelding
Vrijwilligers Centrale Amsterdam bemiddelt tussen vraag en aanbod Algemeen 1 feb, 12:48
Afbeelding
Politie-Inval in pand Stoombootweg 112-nieuws 1 feb, 06:23
Afbeelding
Aan spanning geen gebrek in voetbalcompetities Algemeen 31 jan, 16:29
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Kat door brandweer geholpen Algemeen 30 jan, 11:10
Afbeelding
Stadsdeelcommissie tegen uitbreiding betaald parkeren Algemeen 30 jan, 10:56
Afbeelding
Flinke stijging auto-inbraken in stad Algemeen 29 jan, 10:28
Afbeelding
Vijftig tinten groen in Noord nummer 22 Algemeen 28 jan, 10:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.