BuitenMarkt op NoordOogst

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Ze zijn blij en trots dat er op 3 december weer de eerste van twee speciale december markten gehouden kan worden. Dit keer met als bruisend thema: Winterbieren. Bieren speciaal gebrouwen door de lekkerste brouwers van Amsterdam.

Zo zal nieuwkomer “Kom in de Keet” verwelkomt worden. De producten die zij meenemen zijn Made in the Keet Goedzakkies. Deze worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (op het moment veelal Syrische en Oekraïense vluchtelingen). De stoffen zijn allemaal vintage en hergebruikt en die zoeken zij zelf overal en nergens bij elkaar. De tarwe halen ze zelf bij de boer. Een heerlijk product om zelf warm van te worden en het is ook een warm gebaar als cadeau. 

Verder hebben ze Goedbakkies: setjes met vintage koffiekopjes op een hergebruikt houten dienblaadje met een zakje koffie en een klein weckpotje duurzame chocolaatjes erbij. In hun Eet in de Keet vind je de ‘Keetering’ met o.a. lekkere versgemaakte vegan soep. Deze Soep in de Kom kunnen ze serveren en/of in weckpotten verkopen voor thuis. Espresso wordt geserveerd uit de Bialetti’s: Bakkies Troost Een geweldige kans om originele en lekkere dingen in te slaan voor bijvoorbeeld Sinterklaas avond. 

Behalve kopen en struinen is er veel te proeven, te ruiken, te eten en te drinken en wordt de winterbier-selectie omlijst door een geweldige collectie van etenswaren zoals: paddenstoelen-smoor, limonade, warme chocomelk, broodjes rookworst met zuurkool. Voor ieder wat wils. Dit alles wordt verzorgd door onder andere al deze blije/ gedreven wereldverbeteraars/ondernemers van Noordoogst en omgeving. De kinderen mogen hun eigen broodje bakken bij het vuur. In afwachting zijn wij van de Mystery Guest 

En waar dat allemaal te vinden is? Meteorenweg 280. Hoe laat? 11:00-16:00. Toegang en parkeren: gratis