Kindercommissie adviseert over dierenwelzijn

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - De Kindercommissie maakt zich zorgen over de huisdieren in Amsterdam. Tijdens corona namen veel Amsterdammers huisdieren in huis die later werden afgestaan aan het asiel. 

De match tussen het gezin en het huisdier is er niet altijd. Er zijn zelfs dieren die niet geschikt zijn als huisdier of niet geschikt zijn om in hun eentje te leven, zoals bijvoorbeeld een konijn. De Kindercommissie vindt dit zielig en heeft daarom een ongevraagd advies ingediend over dierenwelzijn. Volgens de kindercommissie zouden er verschillende maatregelen genomen moeten worden om er voor te zorgen dat huisdieren het beter hebben in Amsterdam Noord.

De Kindercommissie vindt dat mensen beter onderzoek moeten doen en informatie moeten opzoeken voordat zij een huisdier nemen. Kinderen kunnen een online quiz doen op www.licg.nl/huisdierentest waarin ze erachter komen welk dier bij de leefstijl van het gezin past. Het kan het ook goed (en leuk!) zijn om een proefdag bij het asiel te organiseren waarmee Amsterdammers kunnen oefenen in het omgaan met een huisdier en te weten komen of ze een goed baasje kunnen zijn.

Kinderen en volwassen moeten volgens de Kindercommissie meer informatie krijgen. Dit kan volgens hen bijvoorbeeld door folders voor volwassenen te verspreiden, of door berichten te sturen op Facebook, Twitter en filmpjes op TikTok.

Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi is blij met het advies: “De kindercommissie bestaat uit kinderen, maar wat zijn zij volwassen voor hun leeftijd. Wij moeten onze jeugd koesteren en omarmen. Dat zij op deze leeftijd al zo actief zijn en nadenken over onze dieren en ons als samenleving willen heropvoeden omarm ik. Ze hebben creatief nagedacht over verschillende oplossingen. Prachtig, ik ga ermee aan de slag.”

Afbeelding