Pigs, Sheep and Beasts gaat langer door

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Je mag het best gewaagd noemen. De opening van de groepstentoonstelling Pigs and Sheep and Beasts bij Nieuw Dakota op vrijdag 13 januari. Immers wordt Vrijdag de dertiende door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Bij Nieuw Dakota is daar geen sprake van. Sterker nog: het bleek het begin van iets moois. Deze tentoonstelling is wegens succes verlengd tot en met 23 april 2023.  

De opening van de groepstentoonstelling Pigs and Sheep and Beasts werd al vrijdag 13 januari verricht bij Nieuw Dakota. Het openingswoord werd gesproken door directeur Ellis Kat & evolutiebioloog Tijs Goldschmidt.

De deelnemende kunstenaars aan Pigs and Sheep and Beasts zijn Margriet van Breevoort, Kubilay Mert Ural, Philipp Schueller, Howie’s Mom, Paul Geelen, Elena Giolo, Janis Rafa, TierZoo, maar ook: Erno Eskens.

In een tijd van grote personeelstekorten moet iedereen een tandje bijzetten. Ook de dieren. Veel dieren zijn al actief op de arbeidsmarkt, denk aan politiepaarden en blindengeleidehonden, maar het kan geen kwaad nog meer diersoorten in te zetten op nog meer verschillende gebieden. De vraag ligt dus op tafel: hoe halen we het beste uit de dieren? Het bevorderen van het werkethos bij dieren is een noodzakelijke stap in de herwaardering en emancipatie van het dier. Zo laten we dieren volwaardig meedraaien in een kapitalistische samenleving waar wij mensen ons al zo voor inzetten. Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, Mondriaan Fonds en AFK.

Nieuw Dakota
Ms. Van Riemsdijkweg 41b |1033 RC Amsterdam
info@nieuwdakota.com | www.nieuwdakota.com

Openingstijden (tijdens tentoonstellingen)
Donderdag tot en met zondag: 11.00 -18.00 uur