Radio Boven IJ start met nieuwsprogramma

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - Dat het internetradiostation Radio Boven IJ van start gaat met nieuwsprogramma is goed nieuws. Radio Boven IJ gaat nu ook een gepresenteerd nieuwsprogramma uitzenden.

Tot nu toe werd er alleen non-stop-muziek gedraaid met overdag informatieblokjes over activiteiten in Noord, maar aanstaande zondag 29 januari gaat er een gepresenteerd nieuwsprogramma officieel van start.

Afgelopen week is er al proefgedraaid en dat is de medewerkers van Radio Boven IJ zo goed bevallen dat ze nu iedere zondag nu een gepresenteerd nieuwsprogramma willen gaan maken.

Volgens Evert Houtkoop van het station is dit een wens die het station al langer had, maar tot nu toe was dit technisch nog niet mogelijk. “We hebben hard gespaard voor een kleine eigen radiostudio en nu we die hebben, willen we hem gebruiken ook”.

Voor het proefprogramma kreeg de zender al medewerking van de oudste actieve politicus van Nederland, de 86-jarige Noorderlinge Wil van Soest en ook heeft Patrick van Bronswijk toen uitgelegd hoe het conflict met de burgemeester over het vreugdevuur in Floradorp is opgelost. “Met zulke mensen in je uitzending, smaakt het alleen maar naar meer”, vindt Houtkoop

Dit keer heeft het internetstation stadsdeelvoorzitter Brahim Abid al weten te strikken voor een interview en is er een afspraak gemaakt met de artistiek leider van theatergroep Parels voor de Zwijnen. “Maar tussen nu en zondag gebeurt er vast nog veel meer”, hoopt Houtkoop.

In het programma zal ook veel muziek te horen zijn, maar Radio Boven IJ zal geen DJ-station worden: “We willen vooral brengen wat er hier in Noord allemaal gebeurt. Dat is niet makkelijk, het kost tijd, maar voor een stadsdeel met meer dan 100.000 inwoners is het de moeite meer dan waard”.

Het programma is aanstaande zondag te beluisteren tussen 12:00 en 14:00 via de website www.radiobovenij.amsterdam