Aan spanning geen gebrek in voetbalcompetities

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Het eerste volledige voetbalprogramma van 2023 heeft niet voor alle noordelijke clubs het zo innig gewenste resultaat tot gevolg gehad.

In de Zaterdag 4e divisie A ging ASV De Dijk op bezoek bij de nummer 2 Smitshoek. Daar leed de rode lantaarndrager een nipte 1-0 nederlaag. Zaterdag moet korte metten gemaakt worden met directe concurrent Jodan Boys. Dat team staat - gedeeld met Achilles Veen - op plek 15 vlak achter Feyenoord dat op haar beurt opvallend genoeg Odin’59 wist te verslaan. Het verschil tussen beide kemphanen is overigens wel 13 punten.

In Zunderdorp blijft de spanning in de HBOK gelederen groot. Degradatiespanning ligt er op de loer in de Zaterdag 1e klasse A. De 3-1 nederlaag bij De Meern maakt de situatie er niet beter op. Wie een blik werpt op het nog af te werken programma ziet dat drie teams uit de top vijf nog tegenstander zullen zijn. Bovendien moet HBOK op bezoek bij concurrent NSC en komt Olympia naar Amsterdam. 

Bij HBOK gaat Mohad Zaoudi in het seizoen 2023-2024 aan de slag als hoofdtrainer/-coach bij de selectie als opvolger van Juan Coto. Zaoudi was eerder actief bij onder andere ZOB, en komt over van AFC (ZA 1). 

In Oostzaan stond een belangrijke wedstrijd in de derde klasse A genoteerd: OFC tegen De Volewijckers. Ook in dat duel de nodige spanning op het geheel. Door de versterkte nacompetitie aan het einde van het seizoen deden de groenwitten van De Volewijckers goede zaken door concurrent OFC met 0-3 te verslaan. Het is zaak bij de eerste acht te eindigen. Komende week ontvangt De Volewijckers het matig draaiende ZVC’22 en dat mag geen problemen opleveren.


Voor Kadoelen begon de topper in de vierde klasse C tegen de nummer 2 AGB met twee punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. De vraag was vooraf of Kadoelen hinder zou ondervinden van de afgelasting eerder bij Germaan/De Eland waar AGB al twee competitiewedstrijden in de benen had waarin evenzoveel keer flink gescoord werd. Kadoelen moest haar eerste verlies voor lief nemen doordat het in de laatste fase voor rust drie tegengoals incasseerde. De spanning in de top is helemaal terug omdat TOB en TOS Actief wisten te winnen.