Tijs Schipper interim aan roer HBOK

Algemeen
 Trainer-coach Juan Hernandez Coto weg bij HBOK
Trainer-coach Juan Hernandez Coto weg bij HBOK (Foto: Rodi Media/KK)

ZUNDERDORP - In de achterliggende periode zijn er veel gesprekken gevoerd binnen de gelederen van HBOK over het mindere presteren van het eerste elftal. De uitkomst daarvan is nu dat de club afscheid heeft genomen van trainer-coach Juan Hernandez Coto. Dat maakt dat Tijs Schipper nu de interim trainer is. Voor het nieuwe seizoen 2023/2024 heeft HBOK trainer-coach Mohad Zaoudi gecontracteerd.

Ten grondslag aan het vertrek van Coto is het beperkte draagvlak binnen HBOK om de samenwerking nog langer voort te zetten. De ervaren trainer begon in januari van 2022 als opvolger van de vertrokken Kai Meeuwsse bij HBOK. Coto promoveerde met HBOK maar kende tot nu toe een uiterst moeizaam seizoen. De ploeg staat al langere tijd op de laatste plaats in de Zaterdag eerste klasse A. Degradatie aan het einde van het seizoen dreigt.

In de persoon van Tijs Schipper heeft HBOK een ervaren man binnengehaald. Zo was hij al eens trainer-coach van VVSB, Volendam, Spakenburg en sv Huizen.

Vanuit de club redeneert men dat er iets gecreëerd moet gaan worden de komende maanden. De aankomende wedstrijden spelen de Zunderdorpers tegen directe concurrenten. Een positieve ommekeer is zeer wenselijk en mogelijk dat dit zaterdag op eigen veld al tegen Olympia (dat drie punten meer heeft) kan worden gestart.